ГУР дізналося точну кількість винищувачів та літаків А-50У російської армії
Категорія
Світ
Дата публікації

ГУР дізналося точну кількість винищувачів та літаків А-50У російської армії

Літак
Джерело:  АрміяInform

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про кількість винищувачів-бомбардувальників Су-34, багатофункціональних винищувачів Су-35 та літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У у росіян.

ГУР знає точну кількість літаків, які залишилися у армії РФ

Незважаючи на вражаючий “сушкопад”, який влаштували російській армії Повітряні сили ЗСУ, у противника залишилася досить велика кількість військових літаків.

Про це йдеться у відповіді ГУР на запит АрміяInform.

Зокрема, за наявними даними, станом на березень 2024 року у складі повітряно-космічних сил збройних сил РФ перебуває близько 100 багатофункціональних винищувачів Су-35, понад 100 винищувачів-бомбардувальників Су-34, а також сім літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У.

При цьому три А-50У перебувають на ремонтні та модернізації: два на ВАТ «Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва», один — на аеродромі в Ульяновську, авіабудівний завод «Авіастар».

ПС ЗСУ знищили понад 100 російських військових літаків

Станом на квітень 2024 року зафіксовано ураження 118 літаків, що належали російським окупантам, зокрема двох літаків А-50.

Так, ввечері 2 березня українські війська збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на східному напрямку.

Вранці 1 березня Сили оборони ліквідували ще один ворожий винищувач Су-34 на сході.

Від початку 2024 року українським Повітряним силам вдалося знищити 17 російських літаків:

  • один транспортний літак Іл-22,

  • 12 винищувачів-бомбардувальників Су-34.

  • два багатоцільових винищувача Су-35.

  • два літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Велика кількість знищених літаків стала можливою завдяки ліквідації А-50, пояснює речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Тепер російські пілоти отримують менше інформації про радіолокаційні станції Сил оборони і засоби ППО, тому є вразливими.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 2 березня 2024 року Росія втратила 347 літаків і 325 гелікоптерів від початку повномасштабного вторгнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?