ГУР підірвало електропідстанцію у тимчасово окупованому Севастополі
Категорія
Події
Дата публікації

ГУР підірвало електропідстанцію у тимчасово окупованому Севастополі

Севастополь
Джерело:  Суспільне

Уночі 2 квітня в окупованому Севастополі у Криму українські розвідники підірвали електропідстанцію. Частина міста залишилася без світла.

У Севастополі підірвали електропідстанцію

Як повідомляє Суспільне, посилаючись на джерела в ГУР МО, представники воєнної розвідки підірвали електропідстанцію в окупованому Севастополі.

Місцеві Телеграм-канали повідомляли, що вночі севастопольці чули вибухи. Після цього в одному з районів зникло світло.

Місцеві повідомили, що вранці 2 квітня "блимало" світло, але вже перебоїв з електрикою нема.

Ставленик окупантів і так званий губернатор міста Михайло Развожаєв заявив, що причиною відстуності світла нібито було технологічне порушення на районній підстанції.

А так зване "Севастопольэнерго" о 07:48 опублікувало заяву, що у період з 02:07 до 06:42 2 квітня сталося “технологічне порушення в електричних мережах”.

Удари дронів по Росії

Також і ніч на 2 квітня Україна завдала атаки дронами по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії, який знаходиться за 1300 км від кордону з Україною.

Це був НПЗ Танеко, що розташований у Нижньокамську, Татарстан. Його виробничі потужності становлять близько 360 000 барелів на день.

Російська влада повідомила, що пожежу вдалося загасити протягом 20 хвилин, а виробництво нібито не переривалося.

Також повідомляється, що вибухи лунали в особливій економічній зоні “Алабуга” в Єлабузі, також в Татарстані. Там розташовані промислово-виробничі підприємства.

За даними США, “Алабуга” підтримує контракт з російськими військовими задля збирання безпілотників Shahed.

Reuters повідомляє з посиланням на джерело в українській розвідці, що в результаті атаки з використанням безпілотників українського виробництва військовій цілі в Татарстані було завдано "значної шкоди".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?