ГУР попереджає про новий вкид Росії на тлі катастрофи Іл-76
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР попереджає про новий вкид Росії на тлі катастрофи Іл-76

аварія Іл-76

Влада РФ відмовляється офіційно оприлюднювати списки полонених, яких повинні були обміняти 24 січня, та вкидає фейкові дані за допомогою пропагандистів. 

Падіння Іл-76. Юсов звернув увагу на новий вкид Росії

Як зазначає представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, країна-агресорка вкотре вдається до інформаційних провокацій й активно залучає до цього процесу пропаганду.

По-перше, списки (полонених, яких повинні були обміняти 24 січня — ред.) були відомі. Інша справа, які списки. В Україні офіційну інформацію повідомляє координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і офіційні посадові особи, зокрема уповноважений зі справ людини Верховної Ради. З боку держави-агресора: пропагандисти, Симоньян, Шарій і так далі, висвітлюють ті чи інші списки, — пояснює Андрій Юсов.

Як наголошує представник ГУР, цим займається не Міноборони РФ, не гуманітарний штаб, який відповідає за питання поводження з військовополоненими, а скандальні пропагандисти, які жодним чином не причетні до обміну бранцями.

Справа в тому, що коментувати ту інформацію, яку навмисно вкидує російська пропаганда, це означає брати участь в реалізації їхньої операції. Звичайно, коли будуть офіційно повідомлені такі списки, тоді будуть і офіційні коментарі, — пообіцяв Андрій Юсов.

Хто насправді повинен був летіти в Іл-76

Як вдалося дізнатися українським розвідникам, на борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Бєлгородській області РФ, повинні були летіти російські високопосадовці.

Андрій Юсов офіційно підтвердив, що в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

За його словами, після катастрофи до місцевого моргу доставили лише п’ять тіл.

На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування, — додав представник ГУР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?