ГУР та МЗС евакуювали з Лівану майже 70 людей — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР та МЗС евакуювали з Лівану майже 70 людей — фото

ГУР
ГУР

9 жовтня 2024 року за дорученням Президента України Володимира Зеленського здійснено четвертий етап евакуації з Лівану, де погіршилась безпекова та економічна ситуація: врятовано українців та громадян ще 7 держав світу.

Головні тези:

  • Україна успішно завершила четвертий етап евакуації з Лівану, врятувавши майже 70 людей, у тому числі українців та громадян інших країн.
  • Дії ГУР МО та МЗС України здійснилися у співпраці з іноземними партнерами, що дозволило вивезти 40 іноземців до їхніх країн походження.
  • Сприяння Республіки Польща у проведенні евакуації та повернення евакуйованих до України було важливим кроком у забезпеченні безпеки та допомозі громадянам.
  • Авіакомпанія Sky Up надала системну допомогу на всіх етапах місії з евакуації, сприяючи швидкому та безпечному перевезенню людей до пункту призначення.
  • Загалом станом на 9 жовтня 2024 року з Лівану було евакуйовано 302 людини, і ГУР МО та МЗС України продовжують активну роботу з надання допомоги нашим громадянам, які залишилися в цій країні.

Україна евакуювала майже 70 людей з Лівану

Операцію провели співробітники ГУР МО та МЗС України.

Літак з аеропорту Бейрута вже приземлився у польському Жешуві: евакуйовано 28 українців ― 19 дорослих та 9 дітей. Вони вже прямують до України. Також вдалось забрати і двох собак ― українці дбають про своїх домашніх улюбленців.

Евакуаційний літак

У межах місії наша держава допомогла покинути Ліван і для 40 іноземців з 7 країн світу ― 26 дорослим та 14 дітям. Завдяки діям України у безпеці опинились громадяни:

  • Аргентини ― 6 людей;

  • Мексики — 6;

  • Молдови — 8;

  • Румунії — 1;

  • Чехії — 5;

  • Колумбії — 2;

  • Лівану — 12.

Евакуйовані з Лівану іноземці

Завдяки координації з міжнародними партнерами та підтримці дружніх держав операція була проведена оперативно та без ускладнень. Дякуємо владі Республіки Польща за сприяння у проведенні евакуації. Також висловлюємо вдячність авіакомпанії Sky Up за системну допомогу під час усіх етапів місії.

Евакуація з Лівану

Нагадаємо, під час попередніх трьох місій з близькосхідної країни змогли вивезти 234 особи: 189 громадян України та 45 іноземців.

Загалом станом на 9 жовтня 2024 року з Ліванської Республіки евакуйовано 302 людини ― 217 українців та 85 громадян інших держав.

Співробітники ГУР МО та МЗС України продовжують активну роботу з надання допомоги нашим громадянам у Лівані.

ГУР та МЗС України повернули з Лівану 179 людей

1 жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони та Міністерство закордонних справ України успішно евакуювали громадян, які перебували в Лівані. В результаті операції було евакуйовано 179 осіб, зокрема 134 громадянина України.

Як повідомили в ГУР, серед евакуйованих 134 українців: 112 дорослих та 22 дитини.

Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей, серед яких 31 дорослих та 14 дітей: 16 громадян Польщі (10 дорослих та 6 дітей), 6 громадян Чехії (5 дорослих та 1 дитина), 9 громадян Литви (6 дорослих та 3 дітей), 12 громадян Молдови (7 дорослих та 5 дітей), 1 громадянин Бразилії та 2 громадяни Лівану (дорослі).

Окрім того, було евакуйовано 3 тварин: 2  собак та кота.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?