ГУР та хакери розпочали масовану DDoS-атаку на державні установи РФ та великі компанії — джерело
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР та хакери розпочали масовану DDoS-атаку на державні установи РФ та великі компанії — джерело

хакери, ГРУ
Джерело:  online.ua

Українські хакери в координації з ГУР проводять масовану DDoS-атаку на державні установи РФ та великі російські компанії, які спонсорують кремлівську агресію. Це повідомляє online.ua з посиланням на власні джерела у ГУР МОУ.

Головні тези:

  • Цілями масштабної кібератаки стали різні міністерства та служби Росії, такі як Міністерство оборони, фінансів та інші.
  • ГУР та хакери обмежили доступу до державних та банківських сервісів, мобільного зв'язку та іншої інфраструктури.
  • Федеральна митна служба РФ вже визначила ускладнення інформаційного обміну через DDoS-атаку на операторів зв'язку.
  • Наступні кроки та реакція владних структур на кібератаку є об'єктом великого інтересу та суперечок у мережі.

Нова масштабна кібератака ГУР та хакерів на Росію — перші подробиці

Станом на 11:00 5 червня зник доступ до електронних сервісів сайту держпослуг, а також до послуг низки міністерств: Міністерства оборони, фінансів, внутрішніх справ, юстиції, промисловості та енергетики, інформаційних технологій та зв’язку, надзвичайних ситуацій.

Окрім того, вдалося заблокувати сайт та сервіси федеральної податкової служби РФ.

Оприлюднено повідомлення від федеральної митної служби, де вказано що "у зв’язку з масованою DDoS-атакою на операторів зв’язку, інформаційний обмін з учасниками зовнішньоекономічної діяльності ускладнений".

Недоступними наразі також є послуги деяких банківських установ, зокрема, "Сбербанка" та "Альфабанка".

ГУР не припиняє кібервійну проти РФ

Так, 7 травня офіційно стало відомо, що кіберфахівці української розвідки змогли вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С.

Що важливо розуміти, саме вона спеціалізується на підтримці і розробці компʼютерних програм для ведення ділових баз даних.

Ба більше, вказано, що окрім онлайн-ресурсів 1С українські хакери змогли вевести з ладу ресурси корпоративного хмарного провайдера Cloud4y та сервер віддаленої роботи 1С — Scloud.

У ГУР звертають увагу на те, що 1С — російська компанія, що спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробці комп'ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення.

Уже понад рік вона знаходиться під санкціями України, однак не припиняє своєї злочинної діяльності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?