ГУР завдали кіберудару по російському банку "Уралсіб" — джерела
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР завдали кіберудару по російському банку "Уралсіб" — джерела

ГУР завдали кіберудару по російському банку "Уралсіб" — джерела
Джерело:  online.ua

Внаслідок атаки ГУР МОУ  по російському банку "Уралсіб" була уражена цифрова інфраструктура фінансової установи. Про це online.ua повідомили джерела в українській розвідці.

Головні тези:

  • ГУР завдали кіберудару по банку "Уралсіб", порушивши роботу його цифрової інфраструктури.
  • Фахівці ГУР МОУ вже не перший раз атакують російські банки, що забезпечують окупаційні війська.
  • Остання кібероперація ГУР охопила підприємства, які виготовляють запчастини для зброї та інше обладнання для військової техніки.
  • Результати атаки на російські ресурси, причетні до виробництва зброї, можуть вплинути на готовність окупаційних сил Росії.
  • Кіберудари ГУР МОУ становлять ефективний спосіб української розвідки боротися з російською загрозою та обороняти національні інтереси.

Що відомо про нову атаку ГУР на російський банк "Уралсіб"

Як повідомляють джерела в ГУР МОУ, за результатами DDOS-атаки було порушено роботу веб-сайту банку, особистого кабінету клієнтів банку та онлайн-застосунків.

Як повідомляють місцеві ЗМІ та публіки в соцмережах, клієнти банку скаржаться на неможливість здійснити онлайн-оплату за послуги та загалом скористатися сервісами банку.

1  з  7

Зазначимо, що фахівці ГУР МОУ завдають системних кіберударів по банківській структурі РФ, яка забезпечує окупаційні російські війська, протягом тривалого часу.

Так, минулого тижня в результаті операції українських розвідників було порушено роботу найбільших банківських установ держави-агресора, які забезпечують діяльність окупаційних військ ЗС РФ.

Зокрема під кіберудар тоді потрапили «Банк росія», «Тінькофф банк», «Газ банк» та платіжна система «СБП».

Що відомо про результати попередньої кібероперації ГУР

7 вересня кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували низку російських ресурсів, причетних до виробництва зброї.

Як зазначається, під ударом опинились підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів. 

Також постраждали ресурси компаній, які беруть участь в розбудові об’єктів військової інфраструктури РФ. 

Серед них ― «СМКомплект ЕК», «КрістЕлКом», «КонтурНИИРС», «Чіп-проф», «челябінський завод промислової модернізації», «сібінструмент», «смєтка.ру» та низка інших. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?