ГУР знищило російський вертоліт Ка-32 на аеродромі в Москві — відео
Категорія
Події
Дата публікації

ГУР знищило російський вертоліт Ка-32 на аеродромі в Москві — відео

ГУР
Ка-32

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про знищення російського гелікоптера Ка-32 вночі 26 квітня на аеродромі «Остафьєво» в Москві. 

Знищення російського Ка-32 на аеродромі у Москві

У ГУР повідомили, що у ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «Остафьєво» Міністерства оборони РФ у Москві знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Як зазначає розвідка, аеродром належить МО РФ та експлуатується спільно з підприємством «Газпромавіа», що входить до структури ВАТ «Газпром».

Знищена одиниця авіаційної техніки використовувалась державою-агресором в інтересах московського авіаційного центру, зокрема ― для підтримки операцій російської окупаційної армії.

За даними Генштабу ЗСУ, РФ з початку повномасштабного вторгнення втратила в Україні 325 своїх гелікоптерів і 348 літаків

Операції ГУР на території РФ

17 квітня у ГУР повідомили, що в російській Самарі знищено гелікоптер Мі-8, яким окупанти перевозили зброю та особовий склад для війни в Україні.

17 квітня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара знищено транспортний вертоліт Мі-8. Агресор використовував вказаний гелікоптер у війні проти України для перевезення зброї та особового складу, — йшлося у повідомленні.

Вартість вертольота такого типу може становити від 10 до 15 мільйонів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?