Як атаки українських БпЛА по НПЗ в РФ впливають на ситуацію на фронті — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як атаки українських БпЛА по НПЗ в РФ впливають на ситуацію на фронті — відповідь експерта

Атаки по НПЗ в РФ

За словами військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, атаки українських БпЛА по НПЗ на території Росії можуть вплинути на бойові дії окупаційної армії в Україні. 

Як атаки по НПЗ на території РФ впливають на ситуацію на фронті

Я б не сказав, що вони залишилися без бензину, у них 30 великих НПЗ і близько 50 малих. Потрібно, щоб відбулося щось подібне до того, що було у Другій світовій війні, коли американці знищили 12 заводів німців. На цей час ми зачепили до 15% їхньої нафтопереробної галузі. Аби там дійсно почало щось горіти, цей коефіцієнт треба підіймати до 30-50%, — пояснює аналітик.

Черник підкреслив, що атаки українських БпЛА по російських НПЗ створюють одразу 3 проблеми для Кремля.

Як приклад — Т-90 їсть на добу у межах до 1 тони дизельного пального та 100 кілограмів мастила. У зоні окупації близько 3000 танків, це 3000 тонн на добу, не враховуючи автомобілі, генератори, інші види техніки. Якби це все йшло в гору, то може дійти до того, що просто не буде палива. Крім того, воно дорожчатиме для населення, а це тиск. І найголовніше — це ревізія їхньої системи ППО. Вони розпіарили на весь світ свої комплекси, але вони не готові збивати дрібні БПЛА. Це удар по їхньому іміджу як виробнику зброї у світі, — зазначає експерт.

За його словами, велика кількість українських БпЛА здатна вражати стратегічні цілі на території країни-агресорки.

Якщо долітає 30% — це вже фантастичний результат, не буває так, щоб долітали всі 100%. Щось відхиляється, щось збивається. Ми насміхаємося над мангалами, які вони раніше приварювали до танку, а зараз будують на НПЗ. Але коли легкий безпілотник у ньому застрягає, а вибухівка не спрацьовує, то ми не можемо говорити про великий коефіцієнт успішності. Але ми навчаємося і найголовніше, що ця больова точка РФ знайдена, — наголосив експерт.

Що відомо про результати останніх атак дронів ГУР та СБУ по НПЗ в РФ

За інформацією журналістів видання “РБК-Україна” із посиланням на представників спецслужб, атака дронів по НПЗ у Рязанській області була проведена Головним управлінням розвідки Міноборони України.

За словами очевидців, атака сталася близько третьої години ранку. Повідомляється, що було чутно гул, а потім сталося кілька вибухів.

Наразі на нафтопереробному заводі працюють співробітники оперативних служб. За попередніми даними, постраждалих немає. Офіційного підтвердження поки що немає, — заявляють російські Telegram-канали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?