Як бійці ЗСУ насправді ставляться до Сирського — відповідь ветерана ЗСУ “Івіча”
Категорія
Україна
Дата публікації

Як бійці ЗСУ насправді ставляться до Сирського — відповідь ветерана ЗСУ “Івіча”

Дмитро “Івіч” Вербич
Джерело:  online.ua

Ветеран ЗСУ Дмитро “Івіч” Вербич в інтерв'ю Online.UA прокоментував, як українські воїни ставляться до головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

Що кажуть військові про Сирського

Я знаю, що Сирський дійсно щиро намагався діяти більш ефективно. Людей, які в штабах, позасижувалися, щоб всі пройшли через передову. І намагався робити якісь такі зміни, — зазначив Дмитро “Івіч” Вербич.

Ветеран ЗСУ також розповів, що життя української піхоти залишається вкрай непростим та навіть складнішим, ніж у часи Першої та Другої світових війн.

Через цю багаторівненість, через те, що зайти-вийти з позиції — це ціла пригода. Коли немає окопа, ти відкритий, і зробити це непомітно — складно. Люди зараз там по 9 кілометрів ходять пішки, щоб просто зайти на позицію. Піхота — це ж не тільки молоді хлопці, там і чоловіки по 50 років, тому їм важко.

Дмитро “Івіч” Вербич

Дмитро “Івіч” Вербич

Ветеран ЗСУ та захисник Донецького аеропорту

Роботи поки не можуть замінити бійців на фронті

За словами ветерана ЗСУ, турелі та роботизовані системи — наразі все це лише починається.

Ніхто в армії не може заперечувати той факт, що людина — все ж таки більш ефективна одиниця на полі бою.

Тому поки що це допоміжні інструменти. Ми можемо цим зменшити кількість людей, які беруть участь у боях на цій ділянці фронту, але без людей все одно нічого не буде. Люди мають цю лінію тримати, — пояснює Дмитро Вербич.

“Івіч” наголошує, що українські чоловіки, які досі не знайшли в собі сил та мотивації, повинні нарешті їх знайти, щоб врятувати свої родини, свою батьківщину.

Вони (українці — ред.) мають шукати підрозділи, дізнаватися про командирів, які їх будуть використовувати ефективно, будуть цінувати, не витрачатимуть їхнє життя бездумно, з якісною підготовкою. Потрібно до них доєднуватися, тому що інакше нас чекає просто загибель.

Дмитро “Івіч” Вербич

Дмитро “Івіч” Вербич

Ветеран ЗСУ та захисник Донецького аеропорту

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?