Як довго триватиме війна в Україні — прогноз Шольца
Категорія
Спорт
Дата публікації

Як довго триватиме війна в Україні — прогноз Шольца

Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що війна в Україні "не буде короткою", і Заходу доведеться ще довго озброювати нашу країну.

Як довго триватиме війна в Україні

Я завжди говорив, що Росія не повинна виграти цю війну. І швидко стало ясно, що це не буде коротка війна. Нам ще довго доведеться постачати в Україну зброю і боєприпаси, — сказав він в інтерв'ю TAZ.

Водночас Шольц, відповідаючи на запитання, коли може закінчитися війна в Україні, сказав, що "наразі ніхто не може відповісти на це запитання", водночас наголосивши, що Німеччина підтримуватиме Україну "стільки, скільки це необхідно". На запитання, яка стратегія перемоги України, канцлер відповів — "перешкодити Путіну виграти цю війну".

Коментуючи можливість діалогу з Володимиром Путіним, Шольц сказав, що востаннє говорив із ним телефоном у грудні 2022 року, водночас не виключив діалогу з Путіним у майбутньому, "коли настане час".

Такі розмови корисні, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію. Російська війна в даний час говорить проти цього. У минулому в мене було кілька розмов із Путіним, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому, — зазначив Шольц.

Він уточнив, що така розмова може відбутися, "коли Росія зрозуміє, що нав'язаного миру не буде, а Путін зрозуміє, що йому доведеться відмовитися від своєї кампанії і вивести війська".

Німеччина і війна в Україні

Нещодавно Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги для України. ЗСУ зокрема отримали машини для розмінування, безпілотники, гвинтівки та 6 тисяч снарядів 155-мм калібру.

Водночас BILD писав, що військова допомога Німеччини для України виявилася набагато меншою, ніж стверджує влада ФРН. Частина з 6 млрд євро, обіцяних на військову допомогу Києву, піде іншим країнам і на переозброєння бундесверу.

А нещодавно в країні вибухнув скандал, коли 30 німецьких депутатів оприлюднили відкритий лист із вимогою до Берліна припинити постачання зброї Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?