Як повинна працювати мобілізація в Україні. Дмитро “Івіч” Вербич вказав на ключові моменти
Категорія
Україна
Дата публікації

Як повинна працювати мобілізація в Україні. Дмитро “Івіч” Вербич вказав на ключові моменти

Дмитро “Івіч” Вербич
Джерело:  online.ua

За словами ветерана ЗСУ, захисника Донецького аеропорту Дмитра “Івіча” Вербича в інтерв'ю Online.UA, наразі відмова українських чоловіків мобілізуватись на захист держави може коштувати втрати незалежності.

Головні тези:

 

  • Українська армія повинна уникати стратегії війни, що призводить до великої кількості жертв і тривалих боїв.
  • Дмитро “Івіч” Вербич підкреслює важливість пояснення громадянам необхідності участі в обороні держави та реалій війни.
  • Участь кожного громадянина в мобілізації може врятувати незалежність України та перешкодити агресії з боку РФ.

Як має проходити мобілізація в Україні

Якщо ми всі зараз не зберемося, то дуже висока вірогідність, що держава перестане існувати, що нам всім доведеться їхати звідси, хто ідентифікує себе як українець. А всім поїхати швидше за все не вийде. Це все треба пояснювати, а не розповідати, що все якось порішається, — підкреслює Вербич.

Ветеран ЗСУ зазначає, що переживати за те, що в когось травмується психика через мобілізацію безглуздо, адже з огляду на те, що чинить в Україні злочинна армія РФ, психіка більшості і так вже значною мірою травмована.

Доганяю чувака, у нього наклейка на всю машину задню “ухилянт”. А я перший раз таке побачив. Я думав, що це прикол, що це тільки в Фейсбуці там десь є. І я, коротше, їду, ауді таке заряджене спортивне, а я на пікапі військовому. Я так зліва під'їжджаю, так трошки обганяю, опускаю скло і просто так до нього, так от їду. Ну там кілька хвилин просто так от піджимаю, піджимаю, але він втік від мене. Якраз був поворот на ліво. Він так... Ухилився, — згадує Вербич один з інцидентів.

Якими військові бачать правильні умови мобілізації в Україні

 Мені не хочеться, щоб ми як росіяни здобували кожну цю посадку ціною гор трупів. Я не був в Бахмуті, але я був на обороні Авдіївки, і це ж просто треш. З шостої ранку і там до 3-4 вечора вони просто по черзі отак от ідуть один за одним. Гинуть, ідуть, гинуть, ідуть. Там вже це вся посадка всіх цих кусках росіян. Ну. Я не хочу, щоб українська армія так воювала, навіть якщо вона може це собі дозволити, — підкреслив Вербич.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?