Яка стратегія допоможе Україні перемогти РФ — пояснює командир роти "Гонор"
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка стратегія допоможе Україні перемогти РФ — пояснює командир роти "Гонор"

Олександр Ябчанка
Джерело:  online.ua

За словами командира роти “Гонор” батальйону “Вовки Да Вінчі” Олександра Ябчанки в інтерв'ю Online.UA, наразі Україні заради перемоги у розв'язаній Росією війни потрібна підтримка всіх без виключення громадян.

Головні тези:

  • Успішна стратегія перемоги України передбачає підтримку всіх громадян та єднання українців.
  • Мобілізація громадян є важливим етапом у відстоюванні Україною суверенітету від російської загрози.
  • Важливо не відчувати розчарування від попередньої ситуації, важливо вірити у перемогу та діяти для її досягнення.
  • Необхідно розвивати механізми мобілізації та ротації для ефективного протистояння російській агресії.
  • Зупинити боротьбу означає гарантовану поразку, тому важливо продовжувати відстоювати свою країну незалежно від обставин.

ЗСУ для перемоги потрібна віра і єднання українців

Ябчанка підкреслив, що самої віри у близьку перемогу українських військових недостатньо.

Ми прокачували свою віру в те, що от, от ми переможемо. Притому в цій картині перемоги, звісно, була кава в Криму і розпад Росії. А потім нас чекало розчарування. А так не можна. Вірити в те, що ми переможемо. потрібно. Більше того, без цієї віри, мені здається, нам би нічого не вдалося.  Але треба як мінімум допомагати всім, чим ти можеш, а як максимум піти і допомогти ЗСУ особисто, самому. От тоді більше шансів, що цей кошмар, в якому ми зараз живемо, закінчиться швидше. Тому якщо ми віримо в перемогу, нам треба вірити не тільки в очікуваний результат. Треба вірити в себе. Коли ти віриш в себе, то починаєш діяти. Починаючи від постанови на військовий облік і очікування, коли тобі прийдеться теж брати зброю до рук і готуватись до цього, - пояснює командир роти “Гонор”.

Як мобілізація має вплинути на ситуацію на фронті

За його словами, якби в Україні не посилили мобілізації, країна вже б зазнала поразки.

При цьому Ябчанка підкреслив, що наразі російські окупанти по темпах мобілізації випереджають Україну.

Що я маю на увазі? Ворог виставить на це літо 200-300 тис. Війна так влаштована, що ти не можеш трьохстами спартанцями зупинити 50 тисячне військо. Кількість має значення. І кількість інколи має вирішальне значення. Відповідно, на цей рік у нас завдання вистояти, виснажити супротивника, і тоді вже підготуватись до того, аби завдати йому військової поразки, - зазначає командир роти “Гонор”.

Він також підкреслив, що не варто думати, що ось зараз в Україні буде проведено мобілізацію і все.

А що якщо Росія буде підтримувати такий темп війни два роки? А що якщо три?  Просто немає іншого виходу, ніж оцей механізм мобілізації, який має буди відпрацьований до автоматизму, - підкреслив Ябчанка.

Він висловив сподівання на розробку дієвого механізму ротації.

У мене є чітке усвідомлення того, що якщо ми припинемо боротьбу, це буде катастрофа.  Якщо ми перестанемо чинити опір, це гарантована поразка. Скільки ми ще мусимо чинити опір, аби не зазнати тієї поразки. І разом з тим ми маємо бігти марафон стільки, скільки треба. Тобто росіяни будуть воювати проти нас стільки, скільки зможуть. А ми маємо воювати проти них стільки, скільки треба. І оце «треба» — це може бути на один день довше. Просто ми не можемо собі дозволити в якийсь момент сказати все. Тому що це буде Буча, Ірпінь, Бородянка, - пояснює Ябчанка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?