Які країни можуть бути посередниками у разі перемовин з РФ — відповідь Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Які країни можуть бути посередниками у разі перемовин з РФ — відповідь Зеленського

Які країни можуть бути посередниками у разі перемовин з РФ — відповідь Зеленського
Джерело:  Bloomberg

США та Китай можуть стати посередниками у разі переговорів із Росією. Це дозволить закінчити війну для України справедливо.

Головні тези:

 

  • Україна може домовитися про документ, схожий на договір про зерновий коридор, як єдиний можливий формат переговорів з Путіним.
  • Така модель вже була успішно застосована в прикладі зернового коридору, коли країни не прямо взаємодіяли з РФ, а висували посередника.
  • За словами Зеленського, обопільний тиск США та Китаю може допомогти зупинити війну та знайти справедливе рішення для України.
  • Модель документа про зерновий коридор можна використати й в інших сферах співпраці з РФ, таких як територіальна цілісність, енергетика та судноплавство.

Зеленський назвав країни, які можуть бути посередниками у разі перемовин з РФ

Я думаю Америка, Китай. Я думаю удвох. Я знаю, що у них є між собою дуже великі питання. Я це розумію. Але мені здається, якщо ми хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливо для України, для всього світу, їм прийдеться знаходити десь якісь позиції, щоб зупинити Путіна разом. Кожен по-своєму, але разом.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

В іншому випадку, за словами президента, буде запропоноване закінчення війни, яке не буде справедливо для України.

Бо Росія буде гратися, Путін буде бачити, що більшість світу не на боці України і світ розділений. Він працює над цим і його команда постійно над цим працює. І тому, мені здається, найпотужніше — це обопільний тиск США та Китаю, — констатував Зеленський.

Зеленський назвав єдиний можливий формат переговорів з Путіним

На питання журналістики щодо того, чи можуть бути обставини, щоб Україна проводила перемовини з Путіним, Зеленський назвав лише одну опцію — документ, схожий на договір про зерновий коридор.

Україна може знайти модель, в якій можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з Росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з РФ. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина, — сказав Зеленський.

За його словами, так само і в територіальній цілісності, енергетиці та судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи. А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?