Яких БпЛА бракує українським військовим — аналіз Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Яких БпЛА бракує українським військовим — аналіз Міноборони

дрон

Військові та волонтери часто говорять, що на фронті дрони – це фактично розхідники, які потрібні постійно. Заступник Умєрова підтвердив, що безпілотники є витратним матеріалом. Утім, він запевнив, що в листопаді ЗСУ отримали більше БпЛА, ніж у жовтні.

Яких БпЛА бракує українським військовим

Утім, держава розробляє нові зразки озброєння та військової техніки (ОВТ), наприклад, мінні трали і далекобійні гвинтівки. Щодо дронів, то їхнє виробництво, як і виробництво РЕБ, масштабують.

БпЛА стало більше, але не без нюансів

Протягом останніх місяців наші воїни отримують більше безпілотників, до того ж це дрони різних типів і модифікацій. Але, на жаль, на окремих ділянках фронту бої дуже інтенсивні, тож безпілотники стають витратним матеріалом. Особливо це стосується БпЛА тактичного рівня.

Їхній запас потрібно поповнювати фактично безперервно, як снаряди, – підкреслив Гаврилюк.

Які прогнози на грудень

Цього місяця в Міноборони обіцяють позитивні зміни.

Нещодавно ми отримали додатковий ресурс на закупівлю. Тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників. Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться. Важливо додати, що необхідно масштабувати не лише виробництво БпЛА, але й виробництво РЕБ. Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки, – повідомив заступник Умєрова.

Що відомо про нові зразки озброєння і техніки

Нині у ЗСУ є близько 70 модифікацій дронів і понад 20 різних типів боєприпасів для них. 6 нових зразків РЕБ (зокрема, так звані окопні) нещодавно допустили до експлуатації.

Міноборони і Генштаб завершили тестувати тактичні засоби радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам. Їх розробили українські підприємства, а вироби перевіряли в умовах, наближених до бойових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?