Ідеальна копія "Шахеда". В Україні представили дрон "Гупало" — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Ідеальна копія "Шахеда". В Україні представили дрон "Гупало" — відео

Гупало

Безпілотний апарат під назвою "ГУПАЛО" має вигляд точнісінько як іранський "Шахед" і запускається з катапульти. Він виявився дуже корисним для мобільних вогневих груп ЗСУ.

Головні тези:

  • Українські розробники створили безпілотний авіаційний комплекс “Гупало”, який є аналогом іранського дрона “Шахед”.
  • Дрон може бути використаний для тренувань груп протиповітряної оборони та як дрон-камікадзе.
  • Компанія “ВІТРУГАН” об'єднує розробників і виробників безпілотних літальних апаратів, систем радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.
  • Дрон “Гупало” відтворює роль цілі для тренування знищення дронів групами ППО ЗСУ.
  • БПЛА легко запускається з катапульти, що робить його зручним для тренувань та експлуатації.

В Україні представили дрон "Гупало"

Українські розробники з проєкту "ВІТРУГАН" (WeTrueGun) створили безпілотний авіаційний комплекс літакового типу "ГУПАЛО", який може використовуватися для тренувань груп протиповітряної оборони (ППО) або як дрон-камікадзе. Про це йдеться на офіційному сайті WeTrueGun.

Як зазначають розробники, "ГУПАЛО" є умовним аналогом іранського дрона-камікадзе Shahed, який росіяни називають "Герань-2". Його призначення — бути мішенню для навчання груп ППО стрільбі по рухомій цілі. Апарат також має версію БПЛА-камікадзе.

Згідно з даними з офіційного сайту, компанія "ВІТРУГАН" об'єднує розробників і виробників сучасних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), систем радіоелектронної розвідки (РЕР) і радіоелектронної боротьби (РЕБ). У проєкту також є навчальний центр, де тренуються оператори БПЛА.

Компанія також показала кадри, як мобільні вогневі групи 114-ї бригади тактичної авіації ЗСУ відточують навички знищення дронів, використовуючи як мішень комплекс "ГУПАЛО". На відео видно, що БПЛА запускається з катапульти.

Як дрон "Гупало" застосовують у ЗСУ

Фото апарата "ГУПАЛО" опублікував в Instagram український музикант Олександр Сидоренко. Він закликав профільні військові частини, яким цікаво потренувати свої екіпажі на "реальному Шахеді", звертатися до компанії "ВІТРУГАН".

Справа важлива. Дрібниць не існує, — написав Олександр Сидоренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?