Іран нахабно звинуватив НАТО у розв'язуванні війни Росії проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран нахабно звинуватив НАТО у розв'язуванні війни Росії проти України

Іран
Джерело:  online.ua

Президент Ірану Масуд Пезешкіян заявив, що уряд під його керівництвом не передавав Росії балістичні ракети. У промові він нахабно звинуватив НАТО у розв’язуванні війни РФ проти України.

Головні тези:

  • Голова Ірану Масуд Пезешкіян відхрестився від передачі озброєння Росії.
  • Він нахабно звинуватив НАТО в підтримці війни в Україні.
  • Масуд Пезешкіян заявив, що буде і далі підтримувати відносини з Росією, Китаєм та іншими країнами БРІКС.

Іран знову звинувачує НАТО і відхрещується від передання РФ ракет

Тегеран з серпня 2024 року не передавав Росії жодного озброєння, заявив Пезешкіян. Проте він не спростовує, що країни підтримують зв’язки. 

Ми не постачали зброю Росії, — сказав Пезешкіян.

Після цього він словесно накинувся на НАТО. Нібито це саме Північноатлантичний альянс розв’язав війну в Україні, бо «порушив обіцянку не розширятися на схід».

Пезешкіян у промові згадав про Китай, який помирив Іран та Саудівську Аравію. За його словами, він надалі буде вибудовувати відносини з РФ та іншими країнами БРІКС.

Іран передав Росії балістичні ракети

Американська розвідка дізналась про постачання Тегераном зброї до Москви.

Іран передав РФ сотні балістичних ракет ближнього радіуса дії. Країни підписали договір про постачання ще восени 2023 року.

Перша партія озброєння була передана Росії у вересні 2024-го. Окрім цього, Тегеран продовжує постачати ударні дрони типу «шахед».

Іранські ракети можуть атакувати цілі на відстані до 120 км. Аналітики вважають, що вони допоможуть Росії атакувати енергетичну інфраструктуру України напередодні зими та зберігати дальнобійні ракети для обстрілу центру та заходу країни. 

Євросоюз теж отримав докази передачі іранських балістичних ракет Росії. Проте Тегеран продовжує відхрещуватись від цього і звинувачує Захід у підтримці війни в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?