Іран планує атакувати Ізраїль протягом найближчих годин — AXIOS
Категорія
Світ
Дата публікації

Іран планує атакувати Ізраїль протягом найближчих годин — AXIOS

Іран
Джерело:  Axios

Видання AXIOS з посиланням на високопоставленого чиновника Білого дому повідомляє, що Іран готується неминуче атакувати Ізраїль.

Головні тези:

  • Для атаки на Ізраїль Іран хоче використати балістику та дрони.
  • Журналісти припускають, що це може спричинити тотальну війну на Близькому Сході.
  • Іран та Ізраїль ведуть тіньову війну вже кілька років, проте наразі конфлікт наближається до прямої конфронтації.

Іран готує атаку на Ізраїль

Варто зазначити, що інформацію про майбутню атаку також отримали журналісти The New York Times.

Згідно з їхніми даними, вона може розпочатися протягом наступним 12 годин.

Видання також вказує на те, що Тегеран планує вдарити по Ізраїлю балістикою. Окрім того, Іран також хоче застосувати багато дронів.

Ціллю нової атаки Ірану стануть три військово-повітряні бази, а також штаб-квартира розвідки на північ від Тель-Авіва, яку вже було евакуйовано.

Журналісти звертають увагу на те, що будь-яка атака суттєво підвищить ризик тотальної війни між Ізраїлем та Іраном та його проксі на Близькому Сході.

Протягом багатьох років дві країни вели тіньову війну, коли Іран прагнув знищити Ізраїль, а Ізраїль — притупити регіональний вплив Ірану, знищити його ядерну програму та скинути свій уряд. Тепер вони наближаються до прямої конфронтації, — пише NYT.

Окрім того, наголошується, що посольство США в Ізраїлі оголосило своїм співробітникам тривогу високого рівня, наказавши їм повернутися додому та підготуватися до бомбосховищ. 

Офіційний Тель-Авів заявив, що готовий до відбиття атаки з боку Ірана.

Ізраїль зміг ліквідувати одного з найвідоміших терористів

28 вересня ізраїльська армія заявила про те, що змогла успішно знищити лідера "Хезболли" Хасана Насралли.

Що важливо розуміти, це сталося в результаті  авіаудару по Бейруту.

ЦАХАЛ звертає увагу на те, що Насралла, лідер "Хезболли" та один з її засновників, був знищений разом з Алі Каркі, командувачем Південного фронту "Хезболли", та іншими командирами "Хезболли".

Після отримання точних розвідувальних даних від ЦАХАЛу та ізраїльських служб безпеки, підтверджуємо, винищувачі ЦАХАЛу завдали цілеспрямованого удару по центральній штаб-квартирі терористичної організації "Хезболла", яка була розташована під землею під житловим будинком в районі Дахіе в Бейруті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?