Італія анонсувала збільшення військової допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Італія анонсувала збільшення військової допомоги Україні

Італія анонсувала збільшення військової допомоги Україні
Джерело:  Corriere della Sera

Італія збільшить військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро. Таке зобов'язання на себе візьме прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні на саміті НАТО, який зараз проходить у Вашингтоні.

Головні тези:

  • Італія планує збільшити військову допомогу Україні до 1,7 млрд євро до 2025 року, закріплюючи свою частку в 40-мільярдному пакеті допомоги від НАТО.
  • Італійська військова допомога включає зенітні ракети, артилерійське озброєння та навчання українських військових, що сприяє підвищенню обороноздатності України.
  • Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні взяв на себе зобов'язання щодо збільшення військової підтримки на саміті НАТО, який проходить у Вашингтоні.
  • Італія є одним з ключових учасників Північноатлантичного альянсу та активно сприяє зміцненню безпеки у регіоні через надання військової та іншої підтримки Україні.
  • Розширення військової допомоги від Італії є важливим кроком для підтримки України в укріпленні обороноздатності та відстоюванні суверенітету у складній ситуації на сході Європи.

Італія збільшить військову допомогу Україні

Видання зазначає, що це частка Італії в 40-мільярдній допомозі Україні, яку обговорює НАТО. Половина внесків (гнучко розподілених між прямою військовою допомогою, товарами і послугами, а також навчанням) надійде від США, ще 20 мільярдів євро — від європейських країн Північноатлантичного альянсу.

У 2022 році Рим пообіцяв передавати Україні військову допомогу на суму близько 1,2 мільярда євро щороку.

Допомога Україні від Італії

На сьогодні Італія надала Україні 8 пакетів військової допомоги, включно із зенітними ракетами, артилерійськими знаряддями, бронетехнікою і боєприпасами.

Італійські інструктори також навчають українських військових використовувати західну зброю.

Хоча точні типи і кількість поставленої зброї не розголошуються, вона відіграє істотну роль у зміцненні обороноздатності України.

Раніше повідомлялося, що Італія передасть SAMP/T Україні у рамках нового пакету допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?