Ізраїль готується до наземного вторгнення в Ліван цього тижня
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль готується до наземного вторгнення в Ліван цього тижня

Ізраїль готується до наземного вторгнення в Ліван цього тижня
Джерело:  The Wall Street Journal

Ізраїльський спецназ здійснює цільові рейди на півдні Лівану, збираючи розвіддані та проводячи розвідувальні операції в рамках підготовки до можливого наземного вторгнення. Воно може початися вже цього тижня.

Головні тези:

  • Ізраїльський спецназ здійснює цільові рейди в Лівані в рамках підготовки до наземного вторгнення.
  • Плани Ізраїлю можуть змінитися під тиском США, які намагаються запобігти масштабному конфлікту.
  • ЦАХАЛ активно готується до потенційних операцій, задіюючи спеціальні підрозділи.
  • Інциденти у Лівані свідчать про спонтанність та напруженість ситуації на Близькому Сході.

Що відомо про плани Ізраїлю

За даними джерел, під час операцій ізраїльські бійці проникають у тунелі бойовиків "Хезболли" вздовж кордону між Ліваном та Ізраїлем. Ці рейди проводяться як останнім часом, так і протягом кількох місяців.

Такі дії є частиною стратегії Ізраїлю, спрямованої на послаблення військових сил "Хезболли" на ліванському кордоні. Проте терміни наземних операцій можуть змінюватися під тиском США, які намагаються запобігти масштабному вторгненню.

Точні плани Ізраїлю залишаються невідомими, і поки незрозуміло, як довго вони утримуватимуть територію чи будуть рейди частиною ширших наступальних дій, — пише видання.

Колишній високопосадовець ізраїльської армії Амір Авіві заявив, що наземне вторгнення неминуче, а теперішні операції — це підготовчі заходи.

Він також зазначив, що ЦАХАЛ активно готується до потенційних наземних операцій, задіюючи спеціальні підрозділи.

Що цьому передувало

Видання The Washington Post, посилаючись на поінформовані джерела, повідомило, що офіційні представники США не радять Ізраїлю проводити наземну операцію в Лівані.

27 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила про завдання удару по головному штабу "Хезболли" в Бейруті. За даними речника ЦАХАЛу, штаб був розташований під цивільними будівлями в передмісті Дахіє, оплоті "Хезболли".

28 вересня ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію високопосадовця "Хезболли" Набіля Каука внаслідок авіаудару в Бейруті.

Того ж дня було оголошено про знищення лідера "Хезболли" Хасана Насралли, який обіймав посаду генерального секретаря організації протягом 32 років.

Згідно з останніми даними, удар завдали в той час, коли вище командування "Хезболли" керувало зі штаб-квартири і здійснювало терористичну діяльність проти громадян держави Ізраїль.

Насралла був ключовою фігурою у прийнятті рішень і відповідальним за організацію терористичних атак по всьому світу, внаслідок яких гинули цивільні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?