Ізраїль завдав масштабного авіаудару по штабу бойовиків "Хезболли" у Бейруті
Категорія
Події
Дата публікації

Ізраїль завдав масштабного авіаудару по штабу бойовиків "Хезболли" у Бейруті

Бейрут
Джерело:  The Times of Israel

27 вересня речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що ізраїльські ВПС вдарили по головній штаб-квартирі "Хезболли" в столиці Лівану Бейруті.

Головні тези:

  • Ізраїльські ВПС вдарили по штаб-квартирі «Хезболли» в Бейруті, що спричинило руйнування чотирьох будівель.
  • Атака була спрямована на район, де базуються високопосадовці «Хезболли», ізраїльські війська намагалися знищити Насраллу, лідера бойовиків.
  • Інформація про можливу загибель лідера «Хезболли» Хасана Насралли внаслідок авіаудару перевіряється.

Ізраїль атакував штаб-квартиру “Хезболли” у Лівані

Хагарі зазначив, що штаб був побудований під цивільними будівлями в передмісті Дахія, відомому оплоті "Хезболли" в Бейруті.

За інформацією джерел в органах безпеки Лівану, ізраїльська атака була спрямована на район, де зазвичай базуються високопосадовці "Хезболли".

Як повідомляє телеканал al-Manar, що належить "Хезболлі", в результаті численних ударів було зруйновано чотири будівлі і є жертви.

Наразі Ізраїль перевіряє, чи перебував лідер "Хезболли" Хасан Насралла в штаб-квартирі терористичного угрупування в Бейруті під час авіаудару ізраїльських ВПС.

Лідер бойовиків “Хезболла” Насралла

Джерело, близьке до угруповання, заперечує загибель або поранення Насралли, стверджуючи, що він "в порядку".

За словами чиновника, обізнаного з деталями, США були повідомлені про майбутній удар в Бейруті за кілька хвилин до його нанесення.

Як розповів неназваний ізраїльський чиновник, під час атаки на головний штаб "Хезболли" у Бейруті Ізраїль намагався знищити Насраллу.

За словами співрозмовника CNN, ізраїльські військові працюють над тим, щоб перевірити, чи його вбили в результаті удару.

Ізраїль надсилає смс-повідомлення ліванцям

Попередження на свої телефони отримали мешканці півдня Лівану. 

Ліванців попередили про небезпеку та порекомендували уникати місць, де є об’єкти «Хезболли». Також була порада евакуюватись, якщо у поселенні є бойовики.  

Міністр інформації Лівану Зіад Макарі заявив, що також отримав таке попередження. Він назвав його частиною психологічної війни, яку веде Ізраїль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?