Ізраїль завдав удару по ватажку ХАМАС — десятки загиблих та сотні поранених
Категорія
Події
Дата публікації

Ізраїль завдав удару по ватажку ХАМАС — десятки загиблих та сотні поранених

ЦАХАЛ
Джерело:  Associated Press

Унаслідок масованого удару армії Ізраїлю по півдні Гази загинули щонайменше 90 цивільних, зокрема й діти. Також відомо про 300 поранених.

Головні тези:

  • Офіційний Тель-Авів стверджує, що це була спроба ліквідувати ватажка ХАМАС, й ніхто не міг спрогнозувати масштаби трагедії.
  • Палестинські лікарі повідомляють про сотні поранених під завалами.
  • Лідер Ізраїлю визнав, що не має достовірних доказів ліквідації ватажків ХАМАС.

Ізраїль намагався ліквідувати ватажка ХАМАС, однак влучив у цивільних

Як стверджує офіційний Тель-Авів, це була операції з ліквідації одного з ватажків ХАМАС Мухаммеда Дейфа.

Однак західні журналісти звертають увагу на те, що це цей удар ЦАХАЛ (армії Ізраїлю — ред.) тав одним з найсмертоносніших за всю війну.

Згідно з останніми даними, понад 40 тіл виявили у переповненій лікарні імені Насера.

За словами очевидців, атака Ізраїлю налічувала кілька потужних ударів.

За даними палестинських лікарів, потерпілі знаходилися під завалами і на дорогах, до них не могли дістатися бригади швидкої допомоги, — йдеться в повідомленні.

Як сам Ізраїль коментує цей удар

Керівництво ЦАХАЛ продовжує запевняти, що "терористи ховалися серед цивільних", тому й наслідки удару є такими фатальними.

За словами ще одного чиновника, удар був завданий по огородженій території, яка перебувала під контролем ХАМАС.

Офіційний Тель-Авів стверджує, що це було не наметовий містечко, а оперативний комплекс. Інсайдер заявив журналістам, що удар був точним.

Натомість лідер Ізраїлю Біньямін Нетаньягу офіційно визнав, що "все ще немає абсолютної впевненості" в тому, що Дейф і ще один ватажок ХАМАС, Рафа Салама, були вбиті.

Ізраїль вважає, що Дейф і найвищий посадовець ХАМАСу в Газі Ях'я Сінвар є головними організаторами нападу 7 жовтня, який забрав життя близько 1200 людей на півдні Ізраїлю і спровокував війну між Ізраїлем і ХАМАС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?