ЄС не зміг узгодити нові санкції проти Росії. Хто заблокував рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС не зміг узгодити нові санкції проти Росії. Хто заблокував рішення

Євросоюз
Джерело:  Politico

 14 червня членам Євросоюзу не вдалося домовитися про черговий пакет санкцій проти країни-агресорки РФ, зокрема її сектора скрапленого природного газу (СПГ). Цього разу ухвалення рішення гальмує Німеччина.

Головні тези:

  • Офіційний Берлін висловив занепокоєння щодо розширення заходів, які можуть нібито нашкодити німецькому малому бізнесу.
  • Активні дії Німеччини щодо блокування рішень у ЄС посилюють напругу між країнами-членами.
  • Європейська комісія проводить перемовини з Німеччиною для зняття вето щодо нових санкцій.
  • Бельгійське головування в Раді ЄС не змогло фіналізувати угоду щодо санкційного пакета до саміту "Групи семи" в Італії.

Німеччина заважає ЄС узгодити нові обмеження проти Росії

Такими даними поділилося видання Politico з посиланням на 6 інсайдерів у європейських дипломатичних колах.

Ба більше, цю інформацію підтвердив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк на своїх сторінках у соціальних мережах.

Як вдалося з’ясувати, 14 червня офіційний Берлін висловив своє занепокоєння на тлі розширенням заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до Росії.

Відомо, що це сталося під час засідання послів блоку.

На переконання команди канцлера Олафа Шольца, німецький малий бізнес постраждає, якщо заходи будуть поширені на продукцію, що не належить до подвійного призначення, до прикладу хімікати чи обладнання для металообробки.

Як саме офіційний Брюссель реагує на нові претензії Берліна — поки невідомо.

Німеччина не вперше блокує важливі рішення у ЄС

Що важливо розуміти, нещодавно офіційні Берлін та Париж виступили проти заборони експорту авто елітного класу до Білорусі.

За словами журналістів, саме РБ "транзитним пунктом" для того, щоб путінські олігархи могли продовжувати купувати автівки попри західні санкції.

Один із анонімних джерел заявив виданню, що Європейська комісія уже проводить перемовини з Німеччиною, аби переконати її зняти вето.

Бельгійське головування в Раді ЄС прагнуло фіналізувати домовленість щодо санкційного пакета до саміту "Групи семи" в Італії, але так і не змогло цього зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?