ЄС затвердив новий пакет санкцій проти Білорусі
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС затвердив новий пакет санкцій проти Білорусі

Білорусь
Джерело:  online.ua

26 червня комітет постійних представників Європейського Союзу схвалив новий пакет санкцій проти Білорусі. 

Головні тези:

  • Новий пакет санкцій ЄС проти Білорусі підсилить боротьбу з обходом обмежень, введених у зв'язку з вторгненням Росії в Україну.
  • Рада ЄС ухвалила 14-й пакет санкцій проти Росії, орієнтований на сфери енергетики, фінансів, торгівлі та ускладнення обходу санкцій.
  • Обмеження ЄС стосуються фізичних та юридичних осіб за їхні дії, які порушують територіальну цілісність України.

Нові обмеження для Білорусі від ЄС посилять боротьбу з обходом санкцій

Посли країн-членів ЄС досягли принципової згоди щодо нового пакету санкцій проти країни, повідомило бельгійське головування в Раді ЄС .

Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій, — йдеться у повідомленні.

Рада ЄС ухвалила 14 пакет санкцій проти РФ

Рада Європейського Союзу ухвалила 14-й пакет санкцій проти Росії. Вони стосуються сфер енергетики, фінансів та торгівлі, а також ускладнять обхід санкцій Росією.

Ці заходи спрямовані на такі дороговартісні сектори російської економіки, як енергетика, фінанси і торгівля, і ще більше ускладнюють обхід санкцій ЄС.

Новий пакет включає обмежувальні заходи щодо ще 116 фізичних і юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Зокрема, Рада ЄС запроваджує заборону на перевалку російського СПГ в ЄС для подальшого відправлення в треті країни. Обмеження стосується як перевалки з судна на судно, так і з судна на берег. При цьому заборона не поширюється на імпорт СПГ у сам ЄС.

Крім цього, заборонено нові інвестиції в СПГ-проекти в Росії, такі як "Арктик СПГ 2" і "Мурманськ СПГ". Обмежено надання товарів, технологій і послуг для цих проєктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?