Євро-2024. Суперкомпʼютер визначив переможця після групового етапу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Євро-2024. Суперкомпʼютер визначив переможця після групового етапу

футбол
Джерело:  online.ua

Суперкомп'ютер Opta Analyst назвав головних претендентів на виграш чемпіонату Європи-2024 з футболу після завершення групового етапу турніру.

Головні тези:

 

  • Фіналіст попереднього Євро, збірна Англії, має найбільше шансів на перемогу з ймовірністю 20,37%.
  • Іспанія та Німеччина посідають 2 та 3 місце в рейтингу претендентів з відповідними ймовірностями 16,45% та 14,45%.
  • Франція та Португалія також вважаються серйозними фаворитами чемпіонату Європи.
  • Україна залишилася поза плей-оф Євро-2024 після результату у матчі з Бельгією.

Хто стане переможцем Євро-2024 за версію ШІ

Через доволі сприятливий шлях у плей-оф найбільше шансів на перемогу надають фіналісту попереднього Євро, збірній Англії, — 20,37%.

Фото — theanalyst.com

Відразу 4 команди з іншого боку сітки високо оцінюються штучним інтелектом. Так збірні Іспанії та Німеччини, які можуть зустрітися у чвертьфіналі, посідають 2 та 3 місце за рейтингом претендентів на завоювання трофея (16,45% та 14,45% відповідно).

Також Франція та Португалія вважають одними з фаворитів континентальної першості. Фінал Євро-2016 року може також повторитися в 1/4 фіналу. Шанси на чемпіонство французів оцінюється в 13,18%, а Роналду та компанії — 12,72%.

Чинний володар кубка Італія має всього 4,16% ймовірності захистити свій титул, трохи більше шансів на перемогу в фіналі ЧЄ дають Нідерландам — 8,44%.

Найменше штучний інтелект вірить у тріумф дебютанта турніру збірної Грузії, яка сенсаційно вийшла в плей-оф після перемоги над Португалією. Шанс грузинів на виграш чемпіонату Європи складає 0,10%.

Україна зіграла внічию з Бельгією на Євро-2024

У матчі третього туру групової стадії підопічні Сергія Реброва на «МХП-Арені» у Штутгарті зіграли внічию з командою Бельгії — 0:0 і за додатковими показниками у підсумку посіли четверте місце.

Збірна України залишилася поза плей-оф чемпіонату Європи-2024 за підсумками третього туру в групі Е.

До останнього туру всі чотири збірні квартету підходили з однаковим доробком у три очки. За додатковими показниками групу очолювала Румунія; Україна натомість посідала останню, четверту сходинку.

Для виходу до 1/8 фіналу Україні було необхідно перемагати бельгійців або грати внічию та розраховувати, що паралельний поєдинок Словаччина — Румунія закінчиться перемогою однієї з команд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?