Канада ухвалила нове рішення на тлі наступу ЗСУ на Курщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Канада ухвалила нове рішення на тлі наступу ЗСУ на Курщині

Канада
Джерело:  CBC

Міністерство національної оборони Канади офіційно заявило, що Сили оборони України можуть вільно використовувати канадські танки, бронемашини та іншу техніку на території Росії.

Головні тези:

  • Канада передала Україні танки, бронемашини та іншу техніку.
  • Силам оборони України надали можливість користуватися канадським озброєнням на території РФ.
  • Британія також підтримує Україну, надаючи дозвіл на використання військової техніки в Росії.

Канада підтримала Курську операцію України

Що важливо розуміти, Оттава передала Силам оборони України щонайменше 8 танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

Українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність, — виступила з заявою з цього приводу речниця Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

Окрім того, вона наголосила, що офіційна Оттава не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке вона надає ЗСУ.

Наразі важко сказати, чи використовували Сили оборони України канадське озброєння, коли пішли у наступ на Курську область.

Попри це, нещодавно в мережі опублікували відео, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з Росією.

За словами Пулен, канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю — міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконні постачання зброї та порушення прав людини.

ЗСУ можуть використовувати британську зброю в Росії, але є одне “але”

Про дозвіл для Сил оборони України офіційно повідомило Міністерство оборони Британії.

Україна має чітке право на самооборону від незаконних нападів Росії... що не виключає проведення операцій на території Росії… Ми чітко заявляємо під час процесу передачі, що обладнання буде використовуватися відповідно до міжнародного права, — заявив 15 серпня речник оборонного відомства.

Варто зазначити, що про це раніше також говорив колишній міністр оборони Бен Воллес.

Він наголошував, що вся зброя, яку постачає Україні Велика Британія, за винятком ракет дальньої дії Storm Shadow, може бути використана на території країни-агресорки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?