Кіберфахівці ГУР другу добу атакують інтернет-провайдерів РФ у Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Кіберфахівці ГУР другу добу атакують інтернет-провайдерів РФ у Криму

Кіберфахівці ГУР другу добу атакують інтернет-провайдерів РФ у Криму
Джерело:  online.ua

Інтернет-провайдери Криму другий день поспіль потерпають від DDoS-атак ГУР.

Головні тези:

 

  • Російський Мінінформ повідомляє про хакерські атаки з боку українських розвідників.
  • Атаки на російські Інтернет-ресурси стали системними та постійними від ГУР.
  • Українські кіберфахівці регулярно атакують сайти міністерств та аеропортів РФ.

Кібератака ГУР на інтернет-провайдерів Криму триває

Про триваючі хакерські атаки 27 червня повідомляють пропагандистські видання РФ з посиланням на так званий "Мінінформ" окупованої АРК.

Провайдерами проводяться роботи з відбиття атак. Можливі перебої в наданні послуг інтернету, — розповіла підконтрольна Кремлю заступниця міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку РК Юлія Килик.

Напередодні кримська окупаційна влада повідомила про Ddos-атаки на кількох інтернет-провайдерів, також про аналогічні проблеми розповіли в Севастополі.

Повідомлялося, що профілі атак постійно змінюються, проте "вживають усіх необхідних заходів для їхнього відбиття.

За даними джерел в ГУР, це — спецоперація української розвідки.

Після деокупації Криму, як і інших українських територій, там буде швидкий і якісний інтернет, а наразі окупантам користуватися благами цивілізації зовсім немає потреби. Тим більше це все використовується у військових цілях, — зазначає джерело.

Атаки ГУР на російські Інтернет-ресурси стали постійними

Джерело у ГУР нагадало, що ураження російських серверів, онлайн-сервісів та мережевої інфраструктури останнім часом відбуваються системно.

До прикладу, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовану атаку на сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики РФ ті інші об’єкти.

А 12 червня, у так званий «день Росії» спеціалісти ГУР атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?