Кілька дронів РФ залетіли до Румунії під час атаки на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Кілька дронів РФ залетіли до Румунії під час атаки на Україну

Кілька дронів РФ залетіли до Румунії під час атаки на Україну
Джерело:  Digi24

8 вересня Росія вкотре атакувала безпілотниками Україну. Проте декілька дронів порушили повітряний простір Румунії.

Головні тези:

  • Декілька дронів РФ порушили повітряний простір Румунії під час останніх атак на Україну.
  • Жителі румунських районів отримали сповіщення про можливий ризик падіння російських безпілотників внаслідок атак Росії на Україну.
  • Місцева влада та національні структури Румунії активно реагують на ситуацію та інформують громадян про потенційні загрози.

Румунів попереджали про ризик падіння російських "шахедів"

Як зазначається, 8 вересня жителі Тулчі та Констанци отримали сповіщення від системи R0-Alert, яка попередила про можливий ризик падіння об'єктів у повітряному просторі після атаки Росії на Україну поблизу румунського кордону.

Місцева влада Тулчі повідомила, що сповіщення було надіслано після того, як "національні оборонні та безпекові структури зафіксували ймовірну атаку Росії на об'єкти в Україні, поблизу кордону з Румунією".

Ці сповіщення призначені для інформування населення прикордонних районів Румунії про можливі атаки Росії на українську територію та ймовірність падіння об'єктів на територію Румунії, — зазначено в повідомленні.

Влада обох румунських повітів, а також Міністерство національної оборони Румунії, станом на ранок 8 вересня, не виявили жодних невідомих об'єктів, що впали на територію країни.

До слова, Повітряні сили України повідомили, що в ніч проти 8 вересня російські безпілотники порушили повітряний простір Румунії.

У Румунії виявили нові уламки дронів РФ біля кордону з Україною

31 липня у Румунії знайшли нові уламки російських безпілотників у районі Чаталкіой повіту Тулча.

У Міноборони наголосили, що всі місця, де виявили уламки, розташовані за межами населених пунктів, і люди чи елементи інфраструктури не постраждали.

Міністерство національної оборони в режимі реального часу інформувало та інформує союзницькі структури про ситуації, спричинені атаками, залишаючись із ними на постійному зв’язку, — зазначали у відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?