КНДР відправить інженерні війська на окуповані РФ території України
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР відправить інженерні війська на окуповані РФ території України

кндр
Джерело:  ISW

Північна Корея відправить будівельні та інженерні війська на окуповані території Донецької області. Це станеться вже в липні цього року. Корейці будуть нібито виконувати "відновлювальні роботи".

Головні тези:

  • Північна Корея планує відправити інженерні війська на окуповані території Донецької області вже у липні цього року.
  • КНДР може отримувати фінансову підтримку від Росії для відправки своїх інженерних сил на окуповану частину України.
  • Створення альтернативного світового порядку Росією за допомогою коаліції дружніх держав, включаючи КНДР.
  • Немає підтверджень про наміри військ КНДР брати участь у бойових діях в Україні, але можливість прямої північнокорейської інженерної підтримки Росії.
  • Підписання договору про партнерство між Росією та КНДР та можливість надання військової допомоги один одному у випадку збройного нападу.

КНДР відправить інженерні війська на Донбас вже в липні

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на південнокорейський телеканал TV Chosun, КНДР готується до відправлення великомасштабних інженерних сил на Донбас вже в липні.

Журналісти посилаються на південнокорейського урядовця. Сили армії КНДР нібито допоможуть окупантам відновити інфраструктуру в окупованому Донецьку.

Телеканал зазначає, що північнокорейська армія налічує 10 інженерних бригад. КНДР може може отримувати від Росії до 115 мільйонів доларів щороку, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану частину України.

Водночас Інститут вивчення війни зазначає, що Росія прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з СРСР, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

Однак аналітики поки що не бачить підтверджень про наміри військ КНДР брати участь у бойових діях в Україні. Втім, пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій вздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Співпраця КНДР і Росії

19 червня російський диктатор Володимир Путін вперше за понад 20 років відвідав Північну Корею. Тоді Росія і КНДР підписали договір про партнерство між країнами.

Згодом у ЗМІ розповіли, що РФ та КНДР погодилися надати негайну військову допомогу один одному, якщо будь-яка з країн зіткнеться зі збройним нападом. Зазначається, що цей "Договір про всеосяжне стратегічне партнерство" між КНДР та РФ, який фактично відновлює недіючу угоду про взаємну оборону 1960-х років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?