Коли демократи оголосять свого кандидата у президенти США — відомий термін
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли демократи оголосять свого кандидата у президенти США — відомий термін

Коли демократи оголосять свого кандидата у президенти США — відомий термін
Джерело:  CNN

Демократична партія обере свого кандидата у президенти США до 7 серпня за допомогою онлайн-голосування.

Головні тези:

 

  • Камала Гарріс здобула значну підтримку від делегатів та зібрала рекордні 81 млн доларів для президентської кампанії за перші 24 години.
  • Після зняття своєї кандидатури з виборів Джо Байден підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс на посаду президента.
  • Голови Демократичної партії у всіх 50 штатах США підтримали Камалу Гарріс як нового кандидата в президенти.
  • За даними CNN, підтримка від делегацій штатів гарантує, що Камала Гарріс та її союзники можуть конкурувати з Дональдом Трампом у виборчій гонці до Білого дому.

Демократи оголосять свого кандидата у президенти США до 7 серпня

За даними видання, зобов’язались підтримати Гарріс у першому голосуванні значно більше ніж 1 976 делегатів.

Це означає, що Гарріс уже перетнула поріг необхідної підтримки.

CNN пише, що така підтримка не є обов'язковою, і оскільки президент Джо Байден вибув з перегонів, делегати можуть вільно голосувати за кандидата на свій вибір.

CNN підраховує голоси на основі публічних заяв про підтримку від делегатів та делегацій штатів, репортажів та розмов з делегатами. Підтримка від делегацій штатів зараховується як одностайна підтримка Гарріса, якщо ми не отримали іншої інформації, — ідеться в публікації.

Згідно з планом, представленим офіційними особами Демократичної партії в понеділок, очікується, що делегати проголосують за затвердження Гарріс як кандидатки у президенти до 7 серпня.

За добу Гарріс зібрала рекордні 81 млн дол на президентську кампанію

Гарріс зібрала рекордні 81 млн доларів за перші 24 години після того, як чинний президент Джо Байден вийшов з виборчої гонки та оголосив про підтримку її кандидатури від демократів.

АР додає, що величезний фінансова підтримка також гарантує, що Гарріс та її союзники можуть конкурувати з Дональдом Трампом, який за останні тижні зібрав приголомшливі суми на тлі боротьби за повернення до Білого дому після численних позовів і замаху.

Також стало відомо, що очільники Демократичної партії в усіх 50 штатах США підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нового кандидата в президенти.

Голови провели телефонну конференцію після того, як президент Джо Байден оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів.

Після оголошення президента Байдена наші члени негайно зібралися, щоб обʼєднатися навколо кандидата, який має досвід перемоги на важких виборах і є визнаним лідером у питаннях, що мають значення для американців: репродуктивна свобода, запобігання насильству з використанням зброї, захист клімату, реформа правосуддя та відновлення економіки, — сказав Кен Мартін, президент Асоціації державних демократичних комітетів.

21 липня США Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів та підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?