Коли Іран може атакувати територію Ізраїлю — відомі дати
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли Іран може атакувати територію Ізраїлю — відомі дати

Коли Іран може атакувати територію Ізраїлю — відомі дати
Джерело:  The Jerusalem Post

За даними американських та ізраїльських чиновників Іран може завдати удару по території Ізраїлю 12 та 13 серпня. Це будуть дні жалоби і посту в євреїв.

Головні тези:

 

  • Іран планує відповісти на вбивство Ганії через співпрацю з терористичною групою “Хезболла”, базованою в Лівані.
  • Очікується, що атака Ірану на Ізраїль може бути масштабнішою, ніж попередня, тому США готуються до можливості збройної конфронтації у регіоні.
  • Білому дому становить загрозу участь “Хезболли” у можливій атаці, що ускладнить збір міжнародної коаліції для захисту Ізраїлю.

Іран планує атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство Ганії

Зазначається, що джерела Sky News Arabia у західній розвідці повідомили, що вони мають докази того, що Іран планує здійснити атаку на Ізраїль у день Тиша бе-Ав, який припадає на 12-13 серпня.

Окрім цього зазначається, що іранська атака буде координуватися з "Хезболлою", підтримуваною Іраном терористичною групою, що базується в Лівані.

Проте видання Axios пише, що троє офіційних осіб США та Ізраїлю заявили, що очікують, що Іран атакує Ізраїль 5 серпня.

Напередодні на Близький Схід прибув голова Центрального командування збройних сил США Майкл Курила.

Поїздка генерала до регіону була запланована ще до екскалації відносин між Ізраїлем, Іраном та "Хезболлою". Однак очікується, що зараз він скористається поїздкою, щоб спробувати мобілізувати ту ж міжнародну та регіональну коаліцію, яка допомогла захистити Ізраїль від іранської атаки 13 квітня, — пише видання.

Що цьому передувало

Іран планує відповісти на вбивство Ісмаїла Ганії.

У Корпусі вартових ісламської революції заявили, що помста за вбивство Ізраїлем Ганії буде "суворою, у відповідний час, у відповідному місці і у відповідний спосіб".

Журналісти видання із посиланням на двох посадовців з адміністрації президента США Джо Байдена зазначають, що Ірану та його сателітам може знадобитись кілька днів для підготовки нападу на Ізраїль.

За словами посадовців, Іран може вдатись до схожої атаки на Ізраїль, яку було здійснено 13 квітня, однак, ймовірно, більш масштабної.

У Білому домі мають занепокоєння, що у новій атаці може взяти участь ліванське терористичне угруповання “Хезболла".

Зокрема, представників адміністрації Байдена непокоїть, що для відбиття цієї атаки буде складніше зібрати міжнародну коаліцію, яка стала на захист Ізраїлю минулого разу. Ще один американський посадовець підкреслив, що Пентагон та Центральне командування США готуються схожим чином як і напередодні атаки 13 квітня.

За словами чиновника, підготовка включає задіяння американських військ у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі.

Ми очікуємо кілька важких днів, — зазначив посадовець у коментарі журналістам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?