Коли Путін насправді може погодитися на перемир'я в Україні — версія Держдепу США
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Путін насправді може погодитися на перемир'я в Україні — версія Держдепу США

Володимир Путіна
Джерело:  Reuters

На думку американських дипломатів, російський диктатор Володимир Путін не піде на перемир'я в Україні до президентських виборів у США, які відбудуться у листопаді 2024 року.

Путін налаштовний воювати з Україною ще щонайменше рік

Як заявив один з американських дипломатів після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі, Альянс підтвердив свою підтримку України, оскільки всі чудово розуміють, що мирна угода в наступному році малоймовірна.

Я очікую, що Путін не піде на мир або змістовний мир до того, як побачить результат наших виборів, – сказав представник Держдепу.

Журналісти поцікавилися у нього: цю заяву можна вважати його особистою думкою, чи це все-таки позиція уряду США.

За словами дипломата, це "широко поширена думка".

Саме в цьому контексті союзники висловили рішучу підтримку Україні, – пояснив представник Держдепу США.

Команда американського лідера Джо Байдена насправді стурбована тим, що повернення до Білого дому колишнього глави Штатів Дональда Трампа може підірвати підтримку України на тлі її війни з Росією.

Варто зазначити, що американський дипломат, з яким поспілкувалися журналісти, не згадував ім’я Трампа і не вказував, як результат виборів може вплинути на підтримку України.

Зеленський оновив прогноз щодо тривалості війни

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський закликав українців та міжнародну спільноту змиритися з думкою, що війна закінчиться не так швидко, як нам би хотілося.

Президент поскаржився на те, що у світі до російсько-української війни з незрозумілих йому причин “ставляться, як до кіно, та очікують, що в подіях не буде довгих пауз".

Але для нас, для наших воїнів це не кіно. Це – наші життя. Це щоденна важка праця. І завершиться все не так швидко, як нам би хотілося, але ми не маємо права опускати рук і не зробимо цього, – наголосив Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?