Коли Україна може отримати перший пакет зброї від допомоги США — відомий термін
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна може отримати перший пакет зброї від допомоги США — відомий термін

зсу

Перший пакет зброї від США за новим законом може надійти в Україну в квітні.

Що відомо про отримання першого пакету зброї від США Україні

Посол України у США Оксана Маркарова не виключила, що перший пакет американських озброєнь може надійти в Україну вже у квітні.

Маркарова висловила сподівання, що процедура ухвалення законопроєкту про допомогу Україні буде завершена максимально швидко і президент Джо Байден його відразу підпише.

За її словами, закон набирає чинності відразу і так само відразу настає повноваження виділяти Україні зброю.

Скажу більше, Україна і США активно працюють над цими пакетами, не зупиняючись навіть тоді, коли таких повноважень не було. Тому, я думаю, що це буде дуже швидко, — зазначила посол.

Відповідаючи на уточнююче запитання, Оксана Маркарова заявила — "Не будемо виключати навіть квітень".

Палата представників проголосувала за допомогу для України

20 квітня офіційно стало відомо, що Палата представників США підтримала законопроєкт щодо виділення допомоги Україні у розмірі близько 61 мільярда доларів.

Варто звернути увагу на те, що за схвалення проєкту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112, ще 7 не голосували, а один утримався.

Документ 23 квітня ще має ухвалити Сенат, потім його дадуть на підпис Байдену.

Ще до голосування в Пентагоні заявили, що зможуть оперативно відправити в Україну новий пакет озброєнь, коли рішення буде остаточно ухвалено.

У ISW зазначали, що Збройні сили України зможуть призупинити наступ окупаційної армії за умови швидкого надходження допомоги США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?