Коли ЗСУ розпочнуть новий контрнаступ — дані WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли ЗСУ розпочнуть новий контрнаступ — дані WSJ

ЗСУ
Джерело:  The Wall Street Journal

Як вдалося дізнатися The Wall Street Journal, якщо українські захисники зможуть успішно тримати оборону у 2024 році, то уже наступного року наші Збройні сили зможуть піти у новий контрнаступ.

Новий контрнаступ ЗСУ може розпочатися уже в 2025 році

За словами американських журналістів, вони вирішили поспілкуватися з шефом української розвідки Кирилом Будановим.

Окрім того, вони звертають увагу на те, що, згідно з нещодавнім дослідженням лондонського аналітичного центру Royal United Services Institute, окупаційна армія РФ до кінця цього року досягне піку своїх можливостей у наступі.

Після цього Росія зіткнеться з серйозним дефіцитом бронетехніки.

Як пояснює глава ГУР МО, ключове питання полягає у тому, чи готові міжнародні партнери Києва забезпечувати Україну боєприпасами весь рік, поки Збройні сили України будуть проводити підготовку до своєї операції.

Кирило Буданов також переконаний у тому, що росіянам "не вистачить сил" протягом 2024 року окупувати Донецьку та Луганську області.

Буданов пояснив, як Україні перемогти РФ у тривалій війні

На переконання шефа української розвідки Кирила Буданова, у тривалій війні переможе та країна, яка має потужнішу економіку та логістику.

Питання в тому, як розподіляти ресурси, як використовувати те, що є, і як планувати лінії постачання. У тривалій війні перемагає та сторона, яка має потужнішу економіку та логістику, ― пояснив глава ГУР МО.

Він також підтвердив, що станом на сьогодні ситуація на полях битв в Україні залишається важкою, однак не критичною.

Це просто конфлікт високої інтенсивності з використанням усього спектру наявних озброєнь. Ми не стоїмо на порозі застосування зброї масового знищення, але все інше ― від підводних човнів до стратегічної авіації ― використовується вже давно.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Глава ГУР МО України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?