Команда Путіна панікує після заяв Макрона та Кемерона про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна панікує після заяв Макрона та Кемерона про Україну

Дмитро Пєсков
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков відверто зізнався, що офіційна Москва злякалася обіцянок французького лідера Еммануеля Макрона щодо захисту України від російської агресії.

Влада РФ знову скаржиться на жорсткі позиції Макрона та Кемерона

За словами Пєскова, в адміністрації Путіна вкрай стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутності західних військ в Україні та ударів зброєю Британії по території країни-агресорки Росії.

Ще одна дуже небезпечна заява. Ми бачимо таку вербальну ескалацію з боку офіційних представників, ми бачимо і на рівні глав держав — коли це стосується Франції, на більш експертному рівні — коли це стосується Великої Британії.

Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков

Речник Кремля

Представник російського диктатора також додав, що це провокує "пряму ескалацію напруги" навколо війни в Україні.

Ба більше, поплічник Путіна почав погрожувати, що останні гучні заяви Макрона та Кемерона потенційно "можуть становити небезпеку для європейської безпеки, всієї архітектури європейської безпеки".

Тут ось таку небезпечну тенденцію нагнітання напруженості в заяві офіційних ми фіксуємо. Це викликає нашу стурбованість, — додав Пєсков.

Макрон назвав головну умову для введення французьких військ в Україну

За словами французького лідера, у разі прориву лінії фронту Росією і запиту України офіційному Парижу та іншим союзникам Києва варто замислитись про відправлення військ.

Макрон вкотре наголосив, що не відмовляється від своїх попередніх заяв.

Як я і сказав, я нічого не виключаю, тому що ми маємо справу з тим, хто нічого не виключає. Ми, безсумнівно, проявили надмірну нерішучість, окреслюючи межі нашої реакції тому, у кого вже немає "червоних ліній" і хто є агресором, — наголосив президент Франції.

На переконання Макрона, ненадання ворогу повного розуміння, яких дій можна очікувати або точно не варто очікувати, також є інструментом стримування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?