Командувач НГУ назвав терміни завершення наступу армії РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач НГУ назвав терміни завершення наступу армії РФ в Україні

Бронетехніка армії РФ
Джерело:  Укрінформ

За словами командувача Нацгвардії Олександра Півненка, наступ окупаційної армії РФ в Україні остаточно захлинеться протягом найближчого місяця чи двох. 

Головні тези:

  • Командувач НГУ передбачає, що окупаційна армія РФ в Україні припинить наступ протягом місяця-двох через шалені втрати та вичерпання можливостей.
  • Українським військам рекомендовано шукати слабкі місця ворога та шляхи нейтралізації сильних сторін російських окупантів.
  • Речник УДА "Південь" повідомив про плани окупаційної армії РФ по просуванню територією Запорізької області, звернувши увагу про активність ворожих штурмових груп та механізованої компоненти.
  • Українські війська під керівництвом командувача НГУ готуються до протидії просуванню ворожих сил у районі Роботиного та Времівського плацдармів.
  • Незважаючи на поступове посилення підрозділів окупантів у Запорізькій області, інтенсивність наступів їх трохи зменшилась. 

Що відомо про терміни та причини завершення наступу армії РФ в Україні

Півненко підкреслив, що в умовах таких шалених втрат окупаційна армія РФ не може продовжувати наступ одразу на кількох напрямках.

Важко. Але ж наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати. Так, це війна, - зазначає командувач НГУ.

Армія РФ змушена буде зупинити наступ в Україні вже за місяць-два
Окупаційна армія РФ в Україні

На його думку, українським військовим наразі слід шукати слабкі місця ворога і нівелювати сильні сторони російських окупантів.

Треба адаптуватися, змінювати модель управління, ставити завдання: якщо так не працює - пробувати асиметрично. Але кардинально все не зміниш, на все потрібен час, особливо якщо говорити про системні зміни, - пояснює генерал Півненко.

Де окупаційна армія РФ готується до продовження наступу

За словами представника Української добровольчої армії "Південь" та речника Одеської ОВА Сергія Братчука в ефірі каналу "Ми - Україна", командування окупаційної армії РФ поставило військовим завдання щодо просування територією Запорізької області.

Братчук підкреслив, що йдеться про плани ворога щодо наступу в районі Роботиного та Времівського плацдармів.

Також у Запорізькій області спостерігається поступове посилення підрозділів окупантів.

Говорячи про бої в регіоні, речник УДА "Південь" пояснив, що це дії малих штурмових груп противника, а також "механізована компонента та авіація - їх козирна карта".

У ворога є просування по локації Урожайне. Щодо Роботиного - це сіра зона. І бачимо зусилля ворога у просуваннях до Водяного і Старомайорського, але інтенсивність цих наступів трохи спала, - зазначив Братчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?