Компанія Pfizer приховувала дані про шкоду своєї вакцини від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Компанія Pfizer приховувала дані про шкоду своєї вакцини від COVID-19

Pfizer
Джерело:  Reuters

Таке звинувачення висунув проти фармацевтичного велетня американський штат Канзас. Його прокурор подав позов на Pfizer.

Головні тези:

  • Позов штату Канзас проти Pfizer вказує на приховування компанією інформації про ускладнення від вакцини проти COVID-19, включаючи проблеми з вагітністю та серцевими ускладненнями.
  • Прокурор штату Канзас вимагає від Pfizer компенсації за приховання інформації про ускладнення від вакцини проти коронавірусу з метою отримання невстановленої суми коштів.
  • Світова спільнота медичних фахівців вивчає проблему тромбозів, яка може бути пов'язана із вакциною проти COVID-19 на основі аденовірусу, щоб забезпечити безпечну вакцинацію.

Pfizer звинувачують у приховуванні інформації про ускладнення від вакцини проти коронавірусу

Влада штату вважає, що фармацевтичний гігант «ввів в оману» громадськість.

У позові стверджується, що невдовзі після впровадження вакцини на початку 2021 року компанія Pfizer приховала докази того, що щеплення викликало ускладнення вагітності, включаючи викидень, а також міокардит та перикардит.

Також генпрокурор штату звинувачує Pfizer у спотворенні даних про ефективність вакцинації з метою заробітку на людях і вимагає невстановленої грошової компенсації.

Pfizer заявляє, що його заяви «були точними та науково обґрунтованими», а позов «не має підстав».

Вакцина цієї компанії масово застосовувалась і в Україні.

Чому деякі люди помирали після вакцинації J&J та AstraZeneca

Вчені дійшли висновку, що вакцини, розроблені на основі аденовірусу, як-от J&J та AstraZeneca, містять компонент, який у генетично схильних людей може викликати вироблення незвично структурованих антитіл проти білка, залученого до згортання крові.

Наразі поки не вдалося ідентифікувати цей компонент і спробувати видалити його за допомогою генної інженерії.

Гематологи та фахівці з інтенсивної терапії, ймовірно, виявлятимуть більше випадків ризику тромбозів через цей компонент, оскільки стають більш обізнаними про це ускладнення, — заявив очільник відділу імунології Університету Фліндерс в Південній Австралії Том Гордон.

Згідно з останніми даними, з понад 18 мільйонів людей, які отримали одноразову вакцину J&J, 60 осіб стикнулися з явищем тромбозу. Загалом зафіксовано 9 випадків смерті після вакцинації згаданими препаратами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?