Компанія з Південної Кореї розглядає Україну в якості потенційного покупця бронетехніки
Категорія
Світ
Дата публікації

Компанія з Південної Кореї розглядає Україну в якості потенційного покупця бронетехніки

Південна Корея
Джерело:  Defense News

Південнокорейська компанія Hyundai Rotem заявила про намір збудувати в Польщі завод, який спеціалізуватиметься на виробництві колісних бронемашин N-WAV 8x8, створених на базі застарілих K808.

Чи може Україна отримати бронетехніку від Північної Кореї

Передбачається, що в першу чергу покупцем таких БМП стануть збройні сили Польщі, але в перспективі в якості замовника розглядаються також і ЗСУ. Розраховують, що після завершення війни Україні буде потрібна велика кількість нової бронетехніки.

Акцентується, що головною перевагою південнокорейської N-WAV 8x8 від Hyundai Rotem має стати модульність конструкції та озброєння. Наприклад, зараз ця ББМ пропонується у версії з "класичним" дизельним двигуном, але водночас уже іде розробка по версії із водневим двигуном.

Також пропонується стандартна комплектація N-WAV. Вона передбачає, що на цій бронемашині стоятиме спеціально розроблений бойовий модуль із Northrop Grumman Mk30 Bushmaster II, але у версії для польської армії ця ББМ може оснащатись дистанційно керованим модулем ZSSW-30 польського виробництва.

Південна Корея надасть Україні машини для розмінування

Південна Корея надасть Україні машини для прориву мінних загорож K600 Rhino.

Rhino – це вітчизняний тральщик, який або зачищає тил, або розчищає шляхи через мінне поле на лінії фронту.

Нещодавно уряд вирішив якнайшвидше відправити в Україну два тральщики на додаток до раніше поставленої партії старих міношукачів, – повідомило джерело в уряді.

Він уточнив, що це рішення ухвалили з огляду на обіцянки президента Юн Сок Йоля підтримати Київ.

Сеул ухвалив це рішення після зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Іна з президентом Росії Володимиром Путіним, де, скоріше за все, обидві сторони уклали угоду з продажу зброї.

Але з огляду на реакцію Росії уряд Кореї попросить Україну використовувати транспортні засоби лише для гуманітарних операцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?