Контррозвідка СБУ затримала 9 колаборантів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Контррозвідка СБУ затримала 9 колаборантів на Херсонщині

СБУ
Затримання колаборантів

Співробітники СБУ викрили та затримали 9 зрадників, які організували проведення фейкового референдуму з приєднання Херсонщини до Росії.

СБУ затримала зрадників на Херсонщині

Зловмисники входили до складу так званої "виборчої комісії № 826", яку окупанти створили у захопленому Бериславському районі.

Очолювала псевдоустанову особа, яка наразі переховується від правосуддя на окупованій території Херсонщини. Саме вона, за даними слідства, отримала злочинний наказ з Москви організувати незаконний референдум.

Для реалізації цього задуму зрадниця залучила дев'ятьох місцевих жителів, сформувавши з них "виборчком".

Члени комісії агітували людей за участь у фейковому голосуванні, а в день "референдуму" обходили домівки з "урнами" та бюлетенями, збираючи "голоси за приєднання до РФ". Членів “виборчої комісії” супроводжували озброєні окупанти, голосування відбувалося під тиском.

Після звільнення Херсонщини ватажок "виборчкому" втекла разом з окупантами, а її підлеглі намагалися переховуватися на правобережжі.

Завдяки злагодженій роботі співробітників СБУ 9 зрадників було затримано.

Колаборанти готували псевдореферендум в Бериславському районі

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність) та загрожує до 10 років позбавлення волі.

Стосовно очільниці "виборчкому" тривають заходи для її оголошення в розшук та притягнення до відповідальності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській та Херсонській областях за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?