Кораблі РФ "Ямал" та "Азов" нереально відремонтувати після атаки ЗСУ — військовий експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

Кораблі РФ "Ямал" та "Азов" нереально відремонтувати після атаки ЗСУ — військовий експерт

ямал
Джерело:  online.ua

"Азов" і "Ямал" були останніми робочими великими десантними кораблями флоту Росії.

Військовий експерт оцінив ступінь пошкоджень кораблів РФ після атаки ЗСУ

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко наголошує, що великі десантні кораблі "Азов" і "Ямал" були останніми "робочими тюленями" проєкту 775 Росії.

Крім пошкоджених і знищених об'єктів у вигляді центру зв'язку та об'єктів, пов'язаних із системою управління та інфраструктурою РВВ, вельми надихають повідомлення про ураження БДК "Азов" і "Ямал". Річ у тім, що БДК "Азов" і "Ямал" були останніми "робочими тюленями" чорноморської флотилії проєкту 775.

Олександр Коваленко

Олександр Коваленко

Військово-політичний оглядач

Він нагадав, що БДК проєкту 775 — це не просто основний робочий тюлень російського флоту, а й корабель, який Росія не може виробляти, оскільки за часів СРСР його будували на верфі "Stocznia Północna" — не в Союзі, а в Польщі, у Гданську.

Тому, навіть якщо ці кораблі не пішли на дно, а були пошкоджені, їхній ремонт, за певних пошкоджень, просто нереальний. Чорноморський флот... Чорноморська флотилія... Судномодельний гурток..., — написав експерт.

ЗСУ уразили два великі десантні кораблі РФ "Ямал" та "Азов"

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив успішну ракетну атаку на військові обʼєкти росіян в окупованому Севастополі, яку провели ЗСУ в ніч на 24 березня.

Уражені декілька обʼєктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ, головний центр звʼязку, а також великі десантні кораблі «Ямал» (156) і «Азов» (151).

«Ямал» і «Азов» — це великі десантні кораблі проєкту 775М. Перший увійшов до складу Чорноморського флоту у 1988 році, а другий — у 1990 році. Водотоннажність кожного корабля становить 4 080 т, довжина 112,5 м, ширина 15 м. Стандартний екіпаж — 87 осіб.

Окрім цього, проєкт OSINTtechnical писав про щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow, які поцілили у головний центр звʼязку Чорноморського флоту РФ.

У районі ймовірного влучання розташовані військові частини ракетних навідників і ФСБ. Також був удар по нафтобазі у Гвардійському, що поблизу Сімферополя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?