Коригував удари по місту та позиціям ЗСУ. СБУ затримала у Харкові агента ГРУ РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Коригував удари по місту та позиціям ЗСУ. СБУ затримала у Харкові агента ГРУ РФ

СБУ
Коригував удари по місту та позиціям ЗСУ. СБУ затримала у Харкові агента ГРУ РФ

СБУ затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки. Він коригував ракетно-бомбові удари по місту та прилеглих територіях. 

Головні тези:

  • Затриманий агент ГРУ РФ коригував удари по місту та позиціям ЗСУ, передаючи інформацію через Google Maps.
  • СБУ вчасно розкрила справу та затримала безробітного мешканця Харкова, якого завербували через прокремлівські дописи у Telegram-каналах.
  • Агенту загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду в умовах воєнного стану.

Що відомо про затриманого російського агента

Як повідомили в СБУ, агентом виявився 42-річний безробітний місцевий житель. Його дистанційно завербували через його прокремлівські дописи у Telegram-каналах.

Контакт із ним налагодив співробітник російського ГРУ, запропонувавши співпрацю.

Агент регулярно обходив райони Харкова, фіксуючи розташування українських військових і надсилав координати через Google Maps своєму куратору.

СБУ виявила агента на початковому етапі його діяльності, що дозволило вчасно захистити позиції ЗСУ.

Під час обшуків у нього вилучили телефон, який він використовував для фотографування військових об’єктів та комунікації з російським ГРУ.

Яке покарання загрожує агенту ГРУ РФ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?