Кулеба озвучив шанс України замінити Німеччині "газову" РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кулеба озвучив шанс України замінити Німеччині "газову" РФ

Кулеба озвучив шанс України замінити Німеччині "газову" РФ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що Україна має наразі спроможність зайняти місце сьогоденної Росії у її паливних відносинах з федеральним урядом Німеччиною.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами дипломата, йдеться про партнерство з енергетичної співпраці. Наразі всі живуть та оцінюють співпрацю з “газових” позицій, проте “потрібно думати не лише про сьогодні, але і про завтра.

Він звернув увагу на популярність такого різновиду палива, як водень - обсяги його використання у світі зростають упродовж останніх років.

“З усіх перспектив розвиток водневої енергетики в Україні є не просто джерелом створення альтернативного джерела енергії, а великим політичним європейським проєктом, який здатен кардинально змінити розклад сил і силу альянсів на європейському континенті.

У перспективі, якщо Україна не змарнує свій шанс, Україна у відносинах з Німеччиною може зайняти те місце, яке зараз займає Росія, коли йдеться про постачання газу”, - пояснив Кулеба.

Він наголосив, що в цілому постачання водню до країн-учасниць Євросоюзу можна назвати “великим політичним проєктом” і “дуже серйозним інструментом євроінтеграції України”.

Нещодавно НАК “Нафтогаз” узгодив постачання до Німеччини водню з компанією RWE. Одночасно з цим чотири оператори ГТС з України, Німеччини, Словаччини і Чехії представили спільну ініціативу “Центральноєвропейський водневий коридор”.

“Дуже приємно бачити, як вже сьогодні створюється майбутнє, як Україна мислить не лише сьогоднішнім, але і завтрашнім днем. Однак це не означає, що ми повинні скласти руки і мовчки спостерігати за тим, що відбувається на газовому ринку”, - уточнив Кулеба.

Передбачається, що згадана ініціатива має за мету формування водневої “магістралі” на території країн Центральної Європи, яка стане базою для транспортування водню з перспективних районів. Зокрема, йдеться про постачання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?