Латвія попередила Захід про плани РФ після поразки у війні з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Латвія попередила Захід про плани РФ після поразки у війні з Україною

Кріш’яніс Каріньш
Джерело:  Financial Times

На переконання глави МЗС Латвії Кріш’яніса Каріньша, Росія буде продовжувати розхитувати стабільність на міжнародній арені навіть після того, коли програє війну проти України.

У Латвії вважають, що РФ не зупиниться після поразки в Україні

Кріш’яніс Каріньш вкотре закликав міжнародну спільноту не забувати про те, що Росія має "імперіалістичну ідеологію", а це означає, що вона нікуди не зникне, як би не розвивалася російсько-українська війна та чим би вона не закінчилася.

Росія не зупиниться, Росію можна лише зупинити. Зупинка Росії в Україні не означає, що це кінець. Це просто означає, що нам доведеться продовжувати. Це те, що важливо для НАТО: нам доведеться працювати над довгостроковою стратегією стримування Росії, – попередив латвійський дипломат.

Окрім того, він закликає НАТО нарешті посилити потенціал та оперативну сумісність оборонної промисловості блоку.

За словами Кріш’яніса Каріньша, одразу після завершення війни в Україні військова машина РФ почне перебудовуватися.

Вона буде шукати способи спровокувати, створити труднощі на своїх кордонах. Ми це знаємо. Ми повинні переконатися з боку НАТО, що ймовірність будь-яких інцидентів просто виключена, завдяки нашій рішучості, нашим інвестиціям в оборону, – зазначив глава дипломатичного відомства Латвії.

Влада Латвії хоче бачити Україну членом НАТО якомога раніше

Як вважає Кріш’яніс Каріньш, члени Альянсу повинні проголосувати за вступ України у блок після завершення війни, оскільки це є важливою частиною стратегії стримування Росії.

Він також вкотре нагадав, що РФ стала проблемою для всього світу, а не лише для українського народу.

Якщо Україна поверне собі свою територію, Росія все одно буде загрозою. Це означає, що ми повинні налаштувати наше мислення на довгострокову перспективу, – наголосив глава МЗС Латвії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?