Легіони світла. Фільм про Міжнародний легіон ГУР МО уже в мережі — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Легіони світла. Фільм про Міжнародний легіон ГУР МО уже в мережі — відео

ГУР
ГУР МО

Документальний фільм "Легіони світла" з циклу "Воєнна розвідка України" — це героїчні історії про відважних людей з різних країн світу, що після початку повномасштабного вторгнення РФзі зброєю в руках б’ються разом з українцями за свободу.

Головні тези:

  • У фільмі представлені історії легіонерів з 55 країн світу, які долучилися до боротьби проти російської агресії.
  • Документальна стрічка розкриває мотивацію та участь легіонерів у складних операціях на фронті проти російських окупантів.
  • Автор циклу “Воєнна розвідка України” відзначає актуальність фільму в умовах посиленої мобілізації та обговорення участі іноземних військових формувань у захисті України.
  • Документальний фільм “Легіони світла” демонструє специфіку бойових операцій та особливості ведення війни українськими розвідниками на морі, у небі та на суходолі.

Шостий фільм документального циклу "Воєнна розвідка України"

Документальний фільм "Легіони світла" присвячено іноземним громадянам, які воюють у лавах Міжнародного Легіону ГУР МО у складі Сил безпеки і оборони України.

"Легіони світла" – це збірний образ всіх іноземців-добровольців з понад 55 країн світу, які на свій страх і ризик, законно як військовослужбовці ЗСУ воюють не тільки за нашу, але і за свободу Європи та всього світу проти російської тиранії.

Фільм особливо актуальний тепер, коли в Україні посилено мобілізацію і на вищому міжнародному рівні обговорюється участь іноземних військових формувань країн-союзників в обороні нашої держав", – каже автор циклу "Воєнна розвідка України" Артем Шевченко, військовослужбовець ЗСУ, журналіст, письменник, документаліст. 

У центрі сюжету історії іноземних легіонерів, які воюють на боці України

У фільмі "Легіони світла" розкажуть історії іноземних легіонерів, захисників і захисниць з Великої Британії, Норвегії, Південної Кореї, Канади, США, Грузії, Польщі, Німеччини і Росії, які добровільно пліч-о-пліч з українцями воюють проти російських окупантів на найскладніших ділянках фронту, часто роблячи неможливі речі. 

Окрім самих воїнів-іноземців про їхню участь у спротиві агресії розповідають начальник воєнної розвідки генерал-лейтенант Кирило Буданов і начальник штабу Міжнародного легіону ГУР МО України з позивним "Шеф".

Що саме змусило легіонерів приїхати в Україну, кожний день ризикуючи своїм життям? В чому їхня мотивація? У яких саме операціях вони беруть участь? Про все це і багато іншого – в новій документальній стрічці "Легіони світла". 

У новій стрічці, як і в п’яти попередніх ("Авіапрорив на Азовсталь. Небо", "Битва за острів Зміїний. Море", "Харківський контрнаступ. Земля", "Збиті льотчики Росії" та "Війна за море: від Дніпра до Криму") на прикладі кількох бойових операцій висвітлюється специфіка та особливості ведення бойових дій українськими розвідниками на морі, у небі та на суходолі.

Документальна стрічка про Інтернаціональний легіон

Документальний проєкт "Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів" продакшену Online.UA було створено у 2023 році за сприяння ГУР МО України.

Стрічка розповідає про іноземців, які воюють у складі Збройних сил України проти армії РФ ще від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Іноземні легіонери дають відсіч московській армії разом з військовослужбовцями ЗСУ. Хто ці гідні люди? Яка їхня мотивація? Як вони воюють і що відчувають? Про все це у фільмі «Інтернаціональний легіон. Воля без кордонів».

Герої стрічки боєць Ерік Варгас та командир взводу Міхал загинули на полі бою, воюючи у складі Інтернаціонального легіону Збройних сил України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?