Leopard і Patriot. Німеччина виділяє понад 6 млрд євро на закупівлю озброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

Leopard і Patriot. Німеччина виділяє понад 6 млрд євро на закупівлю озброєння

Patriot
Джерело:  Reuters

Бюджетний комітет парламенту Німеччини затвердив виділення понад 6 млрд євро на закупівлю танків, боєприпасів і систем протиповітряної оборони.

Головні тези:

  • Німеччина виділила понад 6 млрд євро на придбання танків Leopard і систем Patriot для забезпечення військових планів, включаючи відправку допомоги Україні.
  • Гібридний танк-ППО “Франкенштейн” з встановленими системами Skyranger може ефективно перехоплювати повітряні цілі злочинної армії РФ в Україні.
  • Покращені бронетанкові сили Німеччини, включаючи найсучаснішу версію танка Leopard, будуть впроваджені між 2027 й 2030 роками.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц здивував світ створенням спеціального фонду у 100 млрд євро для модернізації війська в контексті війни Росії проти України.
  • Застосування гібридних танків та систем ППО допоможе пригнічувати ворожий артилерійський вогонь та перехоплювати безпілотники.

Німеччина закупить понад 100 танків Leopard і 4 системи Patriot

Зазначається, що на ці кошти будуть придбані 105 танків Leopard 2 A8 та 200 тис артилерійських снарядів.

Окрім цього будуть придбані чотири системи Patriot за 1,35 млрд євро.

За словами членів комітету, придбання цієї техніки та боєприпасів сприятиме досягненню військових планів Німеччини й дозволить надати допомогу Україні.

Деякі танки будуть передані німецькій бойовій бригаді у Литві, яка створюється у рамках зусиль НАТО зі стримування Росії, а решта посилять бронетанкові сили у Німеччині, які нині нараховують 300 одиниць техніки.

Очікується, що ця найсучасніша версія танка Leopard буде взята на озброєння Збройними силами Німеччини між 2027 й 2030 роками.

Reuters додає, що протягом пів року Німеччина вже схвалила різноманітних військових закупівель майже на 27 млрд євро.

За кілька днів після вторгнення Росії до України у 2022-му році, канцлер Німеччини Олаф Шольц здивував союзників оголосивши Zeitenwende (поворотний момент), що передбачав створення спеціального фонду у 100 млрд євро для модернізації війська.

Що відомо про танк-ППО "Франкенштейн", який має отримати Україна

Зазначається, що спеціалісти Rheinmetall встановили найсучаснішу ЗРК Skyranger на корпуси танків Leopard 1 і планують передати ці гібридні установки українським військовим.

Зазначається, що ці установки здатні на коротких відстанях перехоплювати повітряні цілі злочинної армії РФ в Україні.

Зазначається, що ці гібридні танки здатні перехоплювати ворожі безпілотники та сприяти пригніченню ворожого артилерійського вогню.

Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити вежу Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм, — зазначає керівник аземних систем Rheinmetall Бйорн Бернхард.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?