Лікарі дали поради киянам щодо захисту від забрудненого повітря
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікарі дали поради киянам щодо захисту від забрудненого повітря

КМДА
Забруднення повітря у Києві

За словами лікаря-пульмонолога Анни Анікєєвої, жителям української столиці на тлі високого рівня забрудненності повітря варто тримати вікна закритими та намагатись скоротити перебування на вулиці.

Головні тези:

  • Лікарі рекомендують киянам тримати вікна закритими та зменшити перебування на вулиці через високий рівень забрудненості повітря.
  • Для захисту від негативних наслідків забруднення повітря використовуйте кондиціонери, системи вентиляції та гепофільтри.
  • Збільште споживання води, вживайте більше овочів та обмежте заняття спортом на вулиці для покращення стану здоров'я.
  • Восени в Києві погіршення якості повітря пов'язане з перепадами температури, підвищеною вологістю та пожежами в екосистемах.
  • Горіння торф'яників та інших екосистем, а також осінні перепади температур є причинами загострення проблеми забруднення повітря у столиці.

Як киянам захиститись від наслідків високого рівня забрудненності повітря

Анікєєва порадила використовувати кондиціонери та системи вентиляції, за наявності — гепофільтри.

За її словами, також можна використовувати зволожувачі повітря із метою осідання пилу на підлозі.

Пульмонолог радить виключити заняття спортом на вулиці, збільшити споживання води на день до двох-трьох літрів, їсти більше овочів.

Що впливає на погіршення якості повітря у Києві восени

За інформацією представників Міндовкілля та природних ресурсів, погіршення якості повітря у Києві восени пов’язане із різкими перепадами температури, підвищенною вологістю та масштабними пожежами в екосистемах.

Щороку восени через перепади температур вдень та вночі відбуваються температурні інверсії, які викликають накопичення шкідливих речовин в приземному шарі повітря. Тепле повітря і вологість призводять до туману, шкідливі речовини з різних джерел викидів майже не розсіюються. Це впливає на якість повітря та показники забруднення, — підкреслили у міністерстві.

Причиною погіршення якості повітря у Києві стало горіння торф'яників, інших екосистем та осінні перепади температур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?