Литва підготує загальнонаціональний план евакуації через загрозу Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва підготує загальнонаціональний план евакуації через загрозу Росії

Литва підготує загальнонаціональний план евакуації через загрозу Росії
Джерело:  LRT

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що до початку жовтня в країні буде розроблено національний план масової евакуації.

Головні тези:

  • Литва розробляє загальнонаціональний план евакуації у зв'язку зі зростанням кібератак та загрози від Росії.
  • Міністерство внутрішніх справ акцентує на необхідності підвищення рівня цивільного захисту як важливого пріоритету.
  • Литва співпрацюватиме з іншими країнами для координації заходів цивільного захисту та звертатиметься за фінансуванням до Європейського Союзу.
  • Бойовик з Латвії розповів про потенційні плани Росії щодо країн Балтії та війну в Україні.

В Литві підготують загальнонаціональний план евакуації

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте вважає, що країні необхідно мати план евакуації населення на національному рівні та бути готовою до його реалізації.

У кожного самоврядування є свій план евакуації, але нам потрібен загальнодержавний план, щоб бути готовими до його виконання, — зазначила Агне Білотайте.

Міністр внутрішніх справ Литви також наголосила, що через зростання кібератак безпека населення стала пріоритетом, а питання цивільного захисту — актуальним як ніколи раніше.

Війна РФ проти України продовжується, наш регіон стикається з гібридними та дезінформаційними атаками, а диверсії стали частиною нашої нової реальності. Ми знаходимося на передовій, тому цивільний захист сьогодні є пріоритетом, — пояснила Білотайте.

За її словами, недостатньо зміцнювати цивільний захист лише на національному рівні, тому Литва працюватиме разом з іншими країнами Балтії та звертатиметься за фінансуванням до Європейського Союзу.

Ми маємо координувати наші дії на регіональному та європейському рівні. Це дорого, але важливо об'єднати наші зусилля та отримати підтримку ЄС. Ми закликаємо провести оцінку ризиків, щоб краще зрозуміти загрози та посилити заходи захисту населення, — додала міністр.

Воїн "Латвієць" розповів про плани РФ захопити країни Балтії

"Латвієць" — боєць 3-ї ОШБр, доброволець з Латвії, екс-боєць "Кракена" в інтерв'ю про те, коли Путін нападе на країни Балтії — Латвію, Литву та Естонію, про те, як латвійці підтримують Україну та російських ждунів у Латвії, кому і як готуватися до війни, а також про АЗОВ, Центурію, Nord Storm та Культ Ножа.

2017 року Микита приїхав на кілька днів до України, але залишився тут і досі. Разом зі своїми побратимами він створив "Культ Ножа", який навчає техніки самооборони з ножем та формацію Nord Storm, учасники якої зараз воюють у складі різних підрозділів.

Наразі "Латвієць" є бійцем 3-ї Штурмової, в якій він воює не лише за свободу та незалежність України, а й за безпеку Латвії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?