Лють США через заяви Макрона про Україну — Держдеп виступив з коментарем
Категорія
Політика
Дата публікації

Лють США через заяви Макрона про Україну — Держдеп виступив з коментарем

Держдеп США
Макрон

Речник Держдепу США Метью Міллер уперше відреагував на статтю в ЗМІ про те, що американську владу нібито розлютила заява французького лідера Еммануеля Макрона про можливе введення іноземних військ в Україну.

Чи насправді США розлютила заява Макрона про іноземні війська в Україні

Американські журналісти поцікавилися, як офіційний Вашингтон відреагував на відповідний матеріал Bloomberg.

Я не маю жодної реакції на цю публікацію. Але, звичайно, ми чітко дали зрозуміти, що Сполучені Штати не збираються відправляти жодних військ в Україну.

Метью Міллер

Метью Міллер

Речник Держдепу США

Він також звернув увагу на те, що президент Франції Еммануель Макрон — це глава держави, яка є давнім союзником США.

За словами представника американського відомства, офіційні Вашингтон та Париж будуть продовжувати свою співпрацю, зокрема й в питаннях, що стосуються підтримки України.

Як та чому Макрон міг розлютити США

Нещодавно інформаційна агенція Bloomberg опублікувала статтю про те, що заяви французького лідера Еммануеля Макрона про ймовірне введення західних військ в Україну розлютили владу США.

Журналісти отримали інформацію про те, що офіційний Вашингтон наляканий високим ризиком зіткнення з РФ.

Що цікаво, попри постійні дискусії навколо висловлювань про можливе відправлення західних військ в Україну, президент Франції не захотів змінювати свою позицію щодо України.

Він наголошує, що його заяви були добре продумані, однак додає, що Франція не буде слідувати "логіці ескалації" у відносинах з Москвою.

Згодом, коментуючи порушену ним ідею, Макрон наголосив, що у разі втілення такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?