Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через розстріл військовополонених ЗСУ у Кринках
Категорія
Україна
Дата публікації

Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через розстріл військовополонених ЗСУ у Кринках

Дмитро Лубінець
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через розстріл військовими злочинцями армії РФ українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. 

Лубінець вимагає реакції ООН та Червоного Хреста на розстріл військовополонених ЗСУ у Кринках

Лубінець зазначив, що після появи інформації про розстріл російськими окупантами неозброєних військовополонених ЗСУ у Кринках він терміново надіслав офіційні листи до ООН та МКЧХ для документування факту чергового воєнного злочину.

Убивство військовополонених є зухвалим порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином. Такі випадки, на жаль, непоодинокі та є системною практикою підступного ворога, — зазначив Лубінець.

За його словами, черговий злочин військових окупаційної армії РФ має стати частиною доказової бази для майбутнього трибуналу над військово-політичним керівництвом країни-агресорки.

Світова спільнота має дати Росії чіткий сигнал — сліди воєнних злочинів не вдасться приховати. Воєнні злочини не мають строку давнини. І на лаві підсудних опиняться ті, хто їх скоїв, і ті, хто віддавав злочинні накази, — наголосив Лубінець.

Що відомо про розстріл російськими окупантами військовополонених ЗСУ у Кринках

За інформацією представників прокуратури Херсонської області, в мережі було оприлюднено відео із розстрілом російськими окупантами беззбройних полонених ЗСУ у Кринках.

Наразі українські правоохоронці за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури проводять розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисного вбивства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?