Макрон провів таємні переговори з Байденом та Шольцом щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон провів таємні переговори з Байденом та Шольцом щодо України

Еммануель Макрон
Джерело:  The Wall Street Journal

Як вдалося дізнатися виданню The Wall Street Journal, французький лідер Еммануель Макрон продовжує робити все можливе, щоб змінити політику Заходу щодо російсько-української війни.

Що відомо про переговори Макрона, Байдена та Шольца

За словами журналістів, президент Франції провів таємні перемовини зі своїм американським колегою Джо Байденом і канцлером Німеччини Шольцом.

Вони відбувалися ще у лютому 2024 року.

Еммануель Макрон намагався переконати їх змінити стратегію Заходу у війні РФ проти України.

На переконання глави республіки, союзники Києва повинні зайняти чітку позицію стратегічної невизначеності щодо РФ, яка залишила б на столі всі варіанти, зокрема військові.

Ця ідея являє собою радикальний відхід від позиції, якої адміністрація Байдена дотримувалася від початку війни — уникнення дій, які могли б спровокувати Москву і призвести до ескалації конфлікту.

Згідно з даними журналістів, очільник Білого дому Джо Байден наразі не підтримує ідею Макрона щодо зміни стратегії, на тлі побоювань, що це може призвести до ескалації.

Шольц також не погодився з доцільністю пропозиції французького лідера.

Макрон дав гучну обіцянку Україні

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він обов'язково здійснить візит в Україну.

Як зазначив глава республіки, його візит відбудеться, коли будуть готові "конкретні пропозиції і конкретні рішення".

Абсолютно щиро вам скажу — я обов’язково приїду. В мене є правило: щоб мій візит був якомога кориснішим для України... Я приїду в Україну з конкретними пропозиціями, конкретними рішеннями, — заявив нещодавно Макрон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?