Макрон хоче запросити Путіна на саміт G20, але є умова
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон хоче запросити Путіна на саміт G20, але є умова

Путін
Джерело:  AFP

Як стверджує французький лідер Еммануель Макрон, для запрошення нелегітимного президента РФ Володимира Путіна на саміт "Групи двадцяти" в Бразилії потрібна згода всіх інших членів цього об’єднання.

Путін може приїхати на саміт G20

Під час спільної пресконференції з президентом Бразилії Лулою да Сілвою президент Франції виступив з новим коментарем з цього приводу.

Еммануель Макрон звернув увагу на те, що сенс G20 "полягає в тому, що повинен бути консенсус з дев'ятнадцятьма іншими (членами. — ред.)".

За його словами, цим має займатись "бразильська дипломатія" через цьогорічне головування цієї країни.

Французький лідер також вважає, що в разі, якщо участь російського диктатора на саміті може бути "корисною", вона "повинна відбутися".

Однак, як заявив, Еммануель Макрон, розбіжності з цього питання можуть звести нанівець будь-яке запрошення Росії.

Макрон заявив, що готовий до діалогу з Путіним

Що важливо розуміти, раніше, в інтерв’ю українським журналісткам, президент Франції дав зрозуміти, що підніме слухавку, якщо йому зателефонує нелегітимний очільник Кремля Володимир Путін, щоб вислухати суть його пропозицій.

Так, я підніму слухавку, тому що я відчуваю, що це моя відповідальність, і я послухаю, що він (Путін. — ред.) пропонуватиме.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

На переконання Макрона, ключова роль його країни у ситуації, що склалася, — бути «нервом війни», як казав раніше Черчилль.

Французький лідер також пояснив, що він не відмовляється від ідеї підтримки України, навпаки, закликає до її посилення.

Нам потрібно вийти на сталий, стійкий і справедливий мир. І саме тому якщо раптом він (Путін. — ред.) захоче щось запропонувати, я послухаю суть його пропозицій. Але, звісно, єдині переговори — це ті, на які ідуть глави двох держав, — сказав Макрон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?